Han tränar toppspiken i jakten på 15 miljoner

13

Thomas Sandbergs tips till GS75 i dag • Analysen • Systemförslaget

Foto: ALN

Thorsten Tietz selar ut Stan Libuda med Jennifer Persson i sadeln i GS75-3.

TRAV10 december 2017 12:05

Till sommaren väntar Tyskland i fotbolls-VM för Sverige.

I eftermiddag på Solvalla tror jag att vi får en liten försmak av vad som väntar Andreas Granqvist & Co.

Tyske Thorsten Tietz är tränaren bakom bästa spiken på Grand Slam 75.

Solvalla bjuder på en spelmässigt intressant Grand Slam 75 och jag hade önskat att jultomten försett mig med en större plånbok redan nu så systemet kunde gjorts ännu större, men vi återkommer till garderingsloppen och börjar i stället med singelstrecken.

Klart bäst segerchans på Solvalla tror jag Stan Libuda har i GS75-3. Sexåringen var hårt betrodd i sin montédebut senast, men då rullade hästen över i passgång utan att tränaren Thorsten Tietz hade någon riktigt bra förklaring.

Det finns lite frågetecken kring den detaljen med andra ord och hästen har dessutom varit struken för feber efter senast, men jag känner ingen större oro. Detta eftersom Stan Libuda varit fin i ett banjobb tillsammans med Jennifer Persson i sadeln och Thorsten Tietz tror att formen är bra.

Förutsättningarna ser dessutom väldigt passande ut med spår ett bakom bilen och det skulle förvåna mig om inte Stan Libuda sitter tidigt i ledningen. Då ska det sedan vara bra chans att ekipaget spårar hela vägen över kort distans, men jag tror att Stan Libuda kan vinna även om Jennifer Persson skulle bomma ledningen.

Klart överkomligt motstånd

Mitt andra spikförslag i omgången var från början Barbara L.Hanover, men nu har Reijo Liljendahl strukit sitt sto och då väljer jag i stället att singelstrecka Roger Walmanns Vida Loca Bi.

Hästen har visserligen tagit sina senaste segrar från ledningen över kort distans, men motståndet känns klart överkomligt. Jag tror att Kenneth Haugstads styrning fäller samtliga över upploppet och Vida Loca Bi har vunnit bakifrån tidigare i karriären.

Detta om mina förslag till singelstreck och dags att ta övriga lopp i tur och ordning.

I GS75-1 tror jag mest på Alan Wadd som visade fin form senast vid seger och från spår två borde hästen få ett bra lopp av sin tränare Mattias Djuse. Get A Winner är inte någon sämre häst än Alan Wadd, men från spår ett riskerar Ulf Eriksson att bli över från start. Lopp i kroppen är annars en klar plusfaktor på Get A Winner.

Det kan också bli Tyskland och Thorsten Tietz direkt i GS75-inledningen genom Mighty Hanover som har imponerade 23 segrar på meritlistan.

Loppets rysare är Comte du Pommeu som trivs på distansen och kan fälla samtliga med rätt resa.

Gör debut bakom startbilen

I GS75-2 blir Who’s Who troligtvis favorit, men jag tycker det är givet att gardera när tränaren Pasi Aikio kör själv i stället för Örjan Kihlström. Kom också ihåg att
treåringen med två segrar på tre starter gör debut bakom startbilen. Helios di Quattro är ett givet motbud och Per Lennartssons häst var riktigt bra vid segern senast.

Loppets kanske roligaste streck är Bear Seat som gjorde ett fint intryck senast och inte ser ut att bli så hårt streckad.

Efter strykningen av Barbara L.Hanover låser jag GS75-4 på tre hästar och förutom förhandsfavoriterna Hochhereitis Sox och Pacific W.F. höjer jag ett varningens finger för Pablo Andover som är i riktigt bra form.

Visst, det ska till en hel del för att Bengt L Axelsson ska vinna lopp från spår sju bakom bilen på Solvalla, men till låg spelprocent åker Pablo Andover med på min lapp.

Känns givet att gardera

GS75-5 försöker jag överleva på fyra streck, men här kan en större gardering
löna sig. Jag tycker att Kavata Käll och Mahry Silvio känns lite hetare än sina konkurrenter och plockar sedan med två skrällar i form av Mellby Drottning och Beauty Leg som kan överraska om det löser någorlunda bra från svåra startspår.

Favorit i GS75-6 blir troligtvis Goha Magic, men kom i håg att hästen bara har en seger på 18 starter och för mig är det givet att gardera Timo Nurmos häst som satt fast med krafter kvar senast.

Jag ger i stället tipsettan till Sugar Brodda som var aningen mer betrodd än Goha Magic när de möttes senast och med spår invändigt om den troliga favoriten tror jag mest på Petter Karlssons styrning.

▪▪▪

Grace Boko har ingen vacker rad, men är bättre än så och löser det sig från bakspår fäller Reijo Liljendahs häst många över upploppet. Diva du Cap Orne är svårbedömd i första starten för Jorma Särkiniva, men tre segrar på fem starter i Frankrike inger ändå viss respekt och trots spår åtta åker det fyraåriga stoet med på min kupong.

Grand Slam 75 från Solvalla sänds i TV12 klockan 15.30.

Thomas Sandbergs GS75-system

GS75-1: 2–1–3–4–10–9 (6–5)

GS75-2: 6–1–4–3–9 (10–8)

GS75-3: 1 Stan Libuda (4–7)

GS75-4: 3–2–8 (4–1)

GS75-5: 9–2–8–11 (10–12)

GS75-6: 4–5–9–8 (12–2)

GS75-7: 10 Vida Loca Bi (1–11)

1 440 rader/1 440 kronor

10 december 2017 12:05

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelWangle: ”Överlägsna vinnare i flera lopp”
Nästa artikel”Det är kalasform – vår tipsetta”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.