Wangle: ”Överlägsna vinnare i flera lopp”

33

TRAV9 december 2017 19:45

Överlägsna vinnare – i flera lopp.

Global Trust och Kash Brodda imponerade stort.

Sedan fick Veijo Heiskanen äntligen spräcka mardrömsstatistiken.

Inledningen av V75 bäddade för skyhög utdelning när Veijo Heiskanen bröt sin långa segertorka.

Sedan sa det bara pang – Rawindski hade show från ledningen. Gissa om det var en lättad tränare efteråt.

Mest imponerad blev jag ändå av Global Trust och inte minst Kash Brodda. Den förstnämnde fick öppna i vråltempo, 07-fart, och lyckades kontra till seger när tröttheten slog in.

Global Trust har mycket att hämta framöver – och Kash Brodda är redo att kliva in i den yttersta eliten på allvar.

I övrigt:

Valborgs Marje var ”klar” vinnare – men gick över i passgång 50 meter från mål. Tung diskning för Paw Mahony.

Gulddivisionen blev en skrattmatch för Västerboonthenews igen.

Lars Brindeborg tog en dubbelseger på V75 – ruskigt snyggt.

Det blev jackpott på fem rätt – det innebär att en ensam vinnare kan ta hem 40 miljoner på Gävle nästa helg.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

+++++

Global Trust: Fick öppna stenhårt för att komma till ledningen och klockan visade 1.07-fart. Fick press under sista 700 dessutom, men kämpade och visade en enorm vinnarskalle och lyckades kriga sig tillbaka trots mjölksyran. Den här hästen har grova pengar att tjäna framöver och är en riktigt kapabel häst. Det förstår man om inte annat när man lyssnar till Timo Nurmos.

++++

Kash Brodda: Femte raka segern och oj som hästen ser ut för dagen. Imponerade stort på en snabb segertid och ser ju helt oberörd ut efter loppen. Kash Brodda kommer bli en härlig häst att följa framöver. Äntligen har hästen infriat det kunnande som alla vetat om att hon besitter. Det är en klasshäst för yttersta eliten.

+++

Ulrika Highness: Var helt överlägsen och stod för ett ruskigt slutvarv. Det var en härlig uppvisning och Lars Brindeborg har verkligen superform på stallet. Hästen tvingades gå först i tredjespår, men var bara bäst. Snyggt, och det här är en häst som jag tror kommer att utveckas mycket framöver. Bättre än såhär har hon väl knappast varit förr i alla fall…

++

Rawindski: Jisses, vad var det som hände där? Pang till ledningen, hög fart hela loppet och total utklassning. Jätteskrällen chockade minst sagt spelarna i V75-inledningen. Att hästen är bra vet man, men så här bra? Veijo Heiskanen bröt därmed sin mardrömslånga svit med 63 raka V75-starter utan seger.

+

Angle Of Attack: Var ovan distansen och hade ingen bra statistik över just 2640 meter. Men hästen är i sitt livs form och hade återigen uppvisning. Andra raka segern på V75 och från ledningen är det inte många som kommer slå honom i vinter. Han vann lekande lätt igen.

Legolas Minne: Tyvärr, men lördagens huvudlopp blev ett fiasko. Alla konkurrenter verkade helt uppgivna direkt när loppet startade och ledaren och storfavoriten fick bestämma i mycket låg fart. Dramat uteblev totalt och när Nadal Broline försökte utmana var det redan för sent.

9 december 2017 19:45

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.