Händer, har hänt och russinet i kakan

27

dd-tips dd-blogg

Idag händer det, första start på V75 skjuts fram med nästan två timmar. Även dagens första lopp blir framskjutet med nästan två och en halv timme. Jag kommer ge det hela en ärlig chans men i mina ögon är det ett misstag och jag är starkt skeptiskt till om det kommer generera en ökning i omsättning som gör det värt att genomföra denna förändring som för de allra flesta är negativ. Men det där har ältats av många nu och jag kommer inte att spy mer över det för tillfället, det kommer nog en tidpunkt lite längre fram när vi får anledning att återuppta spyandet…
Det som har hänt är att Magnus Dahlén har blivit bötfälld och får sex månaders KÖRförbud för felaktig hantering av mediciner och behandlingsjournaler. 30.000 kronor i böter och ett halvårs körförbud för en kusk som i år kört 7 lopp utan seger (2014 8 lopp: 0 vinster, 0 andraplatser, 2 tredjeplatser. 31800:- inkört som kusk…) är rent löjeväckande. Många aktiva som jag läst eller hört kommentera detta låter överens om att det som ST hittade hos Dahlén och dessutom tog honom på bar gärning med borde renderat i en livstids avstängning för travsporten. Men som jag har förstått det så kommer Dahlén nu undan med den mycket milda domen då man med ST:s reglemente helt enkelt inte kunde göra mer. Jag ska inte gå in på detaljer för jag är inte tillräckligt påläst men nog har ST gjort bort sig och jag tror man numera har åtgärdat det ”kryphålet”. Men för Svensk Travsport är det ett pinsamt misstag och oerhört trist. Jag har hela tiden varit stolt över det reglemente vi har i travsporten för att skydda djuren och jag vet att det fortfarande är bra men det måste ju uppdateras. Jag tror inte vi sett slutet på den här historien och förhoppningsvis kan länsstyrelsen göra en anmälan mot Dahlén för djurplågeri och då blir det ett fall för civil domstol.

Men nu hoppar vi över till dagens begivenheter och även om dragplåstret heter Åby Stora Pris som avgörs i två heat (med omvända startspår) med möjlighet till ett tredje om det blir två olika vinnare så är det V75-7 som jag tycker är russinet i kakan. Lyon Grand Prix Summer Meeting Stayer är finalloppet efter de fyra försöken i Summer Meeting Stayerserien som körts i sommar. Ett mycket trevligt startfält som göra upp om 500.000 i förstapris över 3140 meter. Favorit i nuläget är 5 On Track Piraten men jag undrar om han kan stå mot andrahandaren och styrkefenomenet 3 Mellby Viking. Dessutom sitter det en Kolgjini på innerspår bakom 1 El Mago Pellini så någon walk in the park blir det inte. Tror det här kommer bli ett riktigt sevärt lopp. Jag vill strecka några stycken. 1,2,3,5,6,11 vill jag ha med. Är mycket väl medveten om att 6 Falcon Håleryd är ute på djuuupt vatten men han har tränat riktigt fint hemma och när jag körde honom i tisdags så kändes han mer peppad och finare än jag känt honom tidigare. Körde bredvid honom i sista jobbet och skötaren hade fullt upp med att hålla i 🙂 Det ska ju till absolut maxklaff för att han ska rå på de här motståndet men det är inte orealistiskt att tro på en platschans om allt stämmer på vägen. 11 Ed You är min luring i loppet. Med rätta ryggar och ett stenhårt tempo där framme så kommer han avsluta sylvasst.
I DD-1 så kommer jag spika 4 Ni Talar Bra Latin. Läge för spets och sedan får övriga var riktigt bra för att slå honom. 9 Nadal Broline är väl värsta hotet och han är faktiskt favorit just nu, aningen märkligt tycker jag. Att han ska slå Ni Talar Bra Latin från utvändig position känns ändå lite långsökt.

DD-1: 4 Ni Talar Bra Latin
DD-2: 1,2,3,5,6,11
Min raka DD: 4-3
Dagens Bubblare: 4-11

V75-1 är heat 1 i Åby Stora Pris. En hel del talar för att 2 Royal Fighter sitter i spets och då är han hästen att slå men det kommer inte bli lugnt där framme. Ludde lär köra offensivt med 3 Mosaique Face och det kan bli stumma ben till slut. Jag vill ha med 5 Repay Merci och 7 Rue du Bac som är väldigt snabba i benen, de kan fälla många till slut. Tänker även ge en av mina favorithästar 6 Support Justice chansen igen. Han har inte riktigt fått till det i år och har nog haft lite småproblem men nu verkar det som att han är i fin form och då ska han räknas. Även 8 Nahar verkar ha hittat sin form, såg riktigt fin ut senast. Får nästan lite vibbar från 2013 då han vann i Gävle och sedan tog hem finalen i Elitloppet en vecka senare.
V75-2 tror jag 1 MT Jordan vinner, spets och slut!
Magnus Jakobsson ser ut att ha en bra chans att vinna V75-3 också, här med egentränat. Men jag tänker gardera. Streckar så långt plånboken tillåter. Nurmos duo 3 Only One Winner och 4 Errol Boko är tidiga motbud. 9 Önas Jocke är en rolig skräll, kan få loppet och avgöra på stretchen.
I V75-4 kommer dagens chansspik. Jag tror det blir rejäl fart på det här loppet. 1 Remember My Name och 2 Quick Fix är raska från start och båda är nog lite sugna på att köra i spets. Takter är ju som han är och Adrian heter Kolgjini i efternamn. Den ekvationen är inte så svår att räkna ut 😉 Även 3 Shadow Wooland är snabb från start och kan blanda sig i det hela men tror inte han tar sig förbi invändiga. Frågan är vart 5 Oliver Kronos hamnar. Han kan vara starkast till slut och han går hela vägen in i mål men jag hoppas att han kanske kan dra fram min chansspik på slutvarvet. 6 Naglo del Nord är väldigt rapp i benen sista biten och får han rätt resa så tror jag han tackar för det genom att spurta förbi samtliga till slut. 10% just nu gör att jag hamrar i en chansspik!
V75-5 är heat 2 i ÅSP. Jag streckar 2,3,4,5 i första hand. 5 BBS Sugarlight kommer säkerligen Peter ladda för spets här och kommer han dit så blir han svårfångad. Läser i en intervju att Geir Vegard Gundersen är sugen på att försöka komma före BBS Sugarlight i starten men det är jag ytterst tveksam till. Rue du Bac kan sitta i rygg på ledaren och då blir det åka av över stretchen.

Lycka till! 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.