Vad ska man säga om Delicious U.S.?

32

kihlis

1.08,6 – Solvallahästen Delicious U.S. är världens snabbaste travsto på tusenmetersbana och snabbast av alla på svensk mark.
– Nu ska jag bygga ett slott till henne hemma på gården, sa tränaren Daniel Redén efter fredagskvällens uppvisning på Bollnästravet.

Sexåriga stoet Delicious U.S. svarade för en enorm uppvisning när hon i samband med Bollnästravets 60-årsfirande travade 1.08,6 över distansen 1 640 meter, autostart. Nytt värdsrekord för ston på tusenmetersbana.
Kusken Örjan Kihlström hade fått order om att göra en attack mot världsrekordet när om ut med den lille speediga US-importen i lopp 9 på fredagskvällen.
Och de yttre förutsättningarna var perfekta: En varm härlig svensk sommarkväll och en travbana i toppskick.
Men från sitt bakspår fick Delicious U.S. inget gratis och hon tvingades gå utvändigt ledaren Alvena Pele hela första varvet innan hon tog över och kom ner på innerspår strax före slutsvängen. Väl i spets handlade det bara om en häst och speedkulan, som i fjol var trea i Elitloppet, försvann ifrån sina konkurrenter.
– Det var en upplevelse. Hon var helt sagolik, hon fick ända gå två svängar i andraspår. Hade hon fått gå på innerspår hade hon kunna kapat ett par tiondelar till. Det som kanske ändå imponerar mest var att det var full fart och spänst över mål, ändå var det lite hinder på vägen. Ruggigt bra, sa Örjan Kihlström.
Tränaren Daniel Redén var tagen efter uppvisningen:
– Jag bara skakar. Det här är något jag lekt med tanken. Jag visste att Bollnäs har en fin bana, vi hade sparat hennes fötter, om det blir fint väder… Jag skickade meddelande till Örjan att vi chansar och kör utan skorna. Örjan frågade: ”Ska jag köra för världsrekord?”
– Jag är så imponerad av den här hästen. Jag förstod att det gick fort och jag bara skrek. Nu ska jag bygga ett slott till henne hemma på gården.

Och show av Tekno Odin
Även Tekno Odin bjöd på stor show när han utklassade ett namnkunnigt gäng kallblod på Bollnästravet. Den norske kallblodsstjärnan sköljde till ledningen på sista bortre långsidan och försvann ifrån på en topptid i mål över distansen 2 140 meter, autostart.
– 1.20,4 med krafter i behåll, det är starkt, sa kusken och tränaren Öystein Tjomsland, som även berättade att nästa start för den sjuårige hingsten blir i Åbo i Finland nästa vecka.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

2 KOMMENTARER

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.