Hans-Owe Sundberg om V86 11 juni 2014

130

sundbergs talang

Stenhårt motstånd och sämsta läget.
Trots förutsättningarna låter Hans-Owe Sundberg uppåt inför onsdagens V86-tävlingar med Charrua Forlan.
– Det är jättesvårt att säga hur bra min häst är, men han har varit väldigt bra i år.

Hans-Owe Sundberg har en spännande duo till start inom V86-spelet på hemmabanan Solvalla på onsdagen. Först ut är 1 Matrix Revolution (V64-4) som gör det bra mest hela tiden utan att få sätta pricken över i.
– Det är en häst som alltid gör sitt. Han har fin form och har varit nära att få vinna flera gånger i år och borde väl kunna få en fullträff snart. Det är en tuff klass han går i men han gör hela tiden det han kan och jag tycker att han är väl värd få vinna, säger Hans-Owe Sundberg och fortsätter.
– Han blev ömfotad senast och när han skulle accelerera så ville han inte och det blev galopp. Nu blir det skor bak och han har gått bra med aluminiumskor tidigare.
Dina tankar från innerspår bakom startbilen?
– Vi väl försöka öppna vad som går. Jag tycker att han blivit bättre från start. Jag hoppas vi får ett bra lopp och jag tycker han är streckvärd om man tar med några stycken på V86.

Läckert fyraåringslopp
V86-tävlingarna bjuder även på ett läckert fyraåringslopp. Hans-Owe Sundberg sitter bakom 8 Charrua Forlan (V86-6) som senast blev tvåa i Fyraåringseliten under elitloppshelgen på utmärkta tiden 1.10,7 över sprinterdistans.
– Det var synd senast att jag inte kunde täcka upp i sista sväng och vi hamnade ett hack för långt bak för att kunna utmana på riktigt. Men min häst var verkligen jätteduktig och allt väl även efteråt, säger Hans-Owe Sundberg.
Jimmy Takters 3 Corky vann Fyraåringseliten och ser kanske på papperet ut som den tuffaste motståndaren tillsammans med finske gästen 1 Jonesy och Stefan Hultmans 2 Rolling Stones.
Kan det bli revansch?
– Läget för oss med spår 8 är inte det bästa, särskilt inte när de svåraste konkurrenterna samtidigt fått bra spår. Men min häst har vunnit från lite aviga lägen tidigare och jag hoppas det kan lösa sig och att vi kommer till i loppet. Sedan hoppas jag att han avslutar som han brukar.
– Tyvärr är inte min anmäld till några av de större årgångsloppen, men kanske finns det något gått med det med också? Det finns många elithästar som gått den andra vägen, säger Hans-Owe Sundberg.
Charrua Forlan hade fyra raka segrar innan andraplatsen bakom Corky i Fyraåringseliten senast.
– Jag tycker det är jättesvårt att säga hur bra han är, men han har varit väldigt bra i år. Senast gick han förstås för fullt till slut, men i de andra loppen har det faktiskt varit lite sparat i mål.
Gör du några ändringar inför onsdagen start?
– Nej, jag tycker inte det behövs. Han gör det som krävs av honom.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.