Hans-Owe Sundberg tar timeout

282

Hans-Owe Sundberg

I fjol hade Hans-Owe Sundberg ett rekordår och stallets hästar sprang in 4,3 miljoner kronor.
Men sedan några månader tillbaka har han inte kört något travlopp – och frågan är om det blir något mer.
– Vi får se hur det blir när värmen kommer, då kanske suget också infinner sig, säger Hans-Owe Sundberg till Sulkysport.

Hans-Owe Sundberg har varit med länge i travet och han blev historisk genom att vinna det första rikstotoloppet som kördes. Det var den 18 augusti 1974 med hästen Rodetto på Solvalla. Sundberg, som är 69 år, har haft alltid haft goda resultat genom åren men slog i fjol rekord med 4,3 miljoner kronor inkört. Mycket tack vare stallets stjärna Charrua Forlan som sprang in över en miljon kronor och vann sju lopp.
Solvalla-tränaren har själv inte kört något lopp sedan han var tvåa med Eldorado B. på Solvalla den 24 november i fjol. Då fick han böta 5 000 kronor för felaktigt bruk av körspö. Det kan ha varit det sista loppet för travprofilen som har tagit 2 275 segrar i karriären.
– Men jag har blivit äldre, det kommer nya regler hela tiden och jag tycker faktiskt inte att vi alla bedöms lika inför lagen. Jag har inget emot regelverket, men det känns som sagt att vi bedöms olika emellanåt och då är det inte lika roligt att köra. Men, den största anledningen är väl ändå att man blir äldre och inte kör lika mycket som tidigare. Det viktigaste är ju att resultatet blir bästa möjliga för mina hästägare, säger Hans-Owe Sundberg till Sulkysport.

”Tycker fortfarande det är väldigt roligt”
Stallets hästar har mestadels körts av Torbjörn Jansson de senaste månaderna men Sundberg håller det inte för uteslutet att det blir en comeback i tävlingssulkyn framöver.
– Jag har varit lyckligt lottad och har inga större krämpor. Jag tycker fortfarande att det här är väldigt roligt. När värmen kommer, då kanske suget att köra lopp också infinner sig, säger Hans-Owe.
Hans-Owe Sundberg har 21 hästar i träning och för några år sedan satte han upp ett mål om att hästarna ska tjäna 10 000 kronor per start, vilket han har lyckats med nästan alla år.

Föregående artikelPå onsdagen tog han sin första seger
Nästa artikelJärvsöfaks gör ett populärt återbesök på Solvalla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.