Järvsöfaks gör ett populärt återbesök på Solvalla

42

Järvsöfaks gör ett populärt återbesök på Solvalla

Kallblodsfenomenet Järvsöfaks gör ett populärt återbesök på Solvalla.
Den folkkära världsrekordhållaren träffar publiken på huvudstadsbanan i samband med V75 Champions 9 februari.
– Det ska bli jättekul att komma tillbaka igen. Både ”Faksen” och jag har härliga minnen från Solvalla, säger Jan-Olov Persson i ett pressmeddelande.

Järvsöfaks är det mest framgångsrika kallblod som har funnits genom tiderna. Han satte världsrekord med antal segrar i följd och vann 42 lopp i rad och tog totalt 201 segrar. Bara i V75 vann han 48 lopp. Han är även världens snabbaste kallblod med rekordet 1.17,9 över distansen 1640 meter med autostart och han sprang in 21 288 570 kronor. En makalös karriär helt enkelt. Järvsöfaks har även varit enastående som avelshingst och har tillsammans cirka tusen avkommor som har sprungit in en kvarts miljard kronor.
Nu är det dags för den 25-årige pensionären att göra en utflykt till Solvalla igen. Det sker lördagen den 9 februari i samband med V75 Champions på banan. Då får publiken möjlighet att hälsa på kallblodsgiganten och klappa honom.
– Både ”Faksen” och jag har härliga minnen från Solvalla där vi bland annat tagit fem raka segrar i Elitkampen. Vi har alltid blivit väl mottagna av Solvallapubliken och det ska bli jättekul att komma tillbaka igen, säger Jan-Olov Persson som ägde, tränade och körde Järvsöfaks under hela karriären. Han har dessutom fött upp honom.

”Jätteroligt att få hedra en champion”
– Järvsöfaks röstades fram till årets kallblod tolv år i rad och blev även årets häst vid tre tillfällen. Det känns jätteroligt att under Championdagen få hedra en riktig champion, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot
Första loppet startar 14.45 och direkt efter det åker Järvsöfaks in på publikplats. Jan-Olov Persson kommer även att medverka i en träff med föreningen Solvalla Veteraner klockan 13.00 på Solvalla.

Föregående artikelHans-Owe Sundberg tar timeout
Nästa artikelInför V75: Drygt 30 i segerprocent för stallet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.