Inför V75: Drygt 30 i segerprocent för stallet

141

Inför V75: Drygt 30 i segerprocent för stallet

Efter ett strålande fjolår har Conrad Lugauer öppnat det nya året lika starkt.
Med drygt 30 i segerprocent för stallet kommer han med två formtoppade hästar till V75 på Åby.
– Jag tror att Night Brodde har bra chans att vinna trots spåret, säger Lugauer.

Jägersrotränarens hästar sprang totalt in tio miljoner kronor och vann 99 lopp förra året. Segerprocenten låg på strålande 26 procent och han har öppnat det nya året minst lika bra. På 35 starter har det blivit elva segrar och hästarna har varit bland de tre främsta i 17 av dem.
– Det är mycket bra med tanke på att vi tävlar i tuff konkurrens. Vi startar hästarna på Solvalla, Jägersro, Åby och i V75. Det är top of the top och inte några småbanor. Utan att klappa mig själv på axeln och skryta så kan man konstatera att vi är ett toppstall, säger Conrad Lugauer.
– Hela organisationen fungerar väldigt bra och det ser ljust ut inför framtiden. Jag har kompetent personal och fina hästar att jobba med. Jag har bra kunder och en jättebra träningscamp så jag är väldigt nöjd med situationen.

”En jättefin häst som jag tycker mycket om”
Till lördagens V75-tävlingar på Åby har Conrad Lugauer två hästar till start. Båda två kommer i toppform men har fått dåliga utgångslägen. Night Brodde såg dunderfin ut när han vann i V75 senast och Harran Boko gjorde en stark insats som tvåa i V75. Så här kommenterar Lugauer sina chanser.
– Night Brodde (V75-2) är en jättefin häst som jag tycker mycket om. Det är en otroligt sympatisk hingst som behövde lite tid på sig innan han förstod vad han skulle göra på tävlingsbanan. Men det gör han nu och hästen har utvecklats enormt mycket senaste halvåret. Han är inte bara bra utan väldigt snygg också. Det är kul att jobba med honom, säger Conrad.
– Han gick jättebra bakifrån två gånger i rad och senast vann han lätt från ledningen. Det fanns krafter kvar och han hade tussarna kvar i öronen och det norska huvudlaget oryckt. Han fick ett bättre jobb i måndags och var fortsatt fin så allt ser bra ut.
– Läget med spår elva är som det är och i vår sport finns det ingen garanti på någonting. Jag ser inte att vi inte skulle kunna vinna därifrån och jag försöker att vinna loppet helt enkelt. Han kommer att spurta bra till slut och jag tror att han vinner om det klaffar från det spåret. Om det bara blir lite körning och tempo på loppet så har han bra chans. Vi gör inga ändringar.

”Har kapacitet för att vinna loppet”
– Harran Boko (V75-5)
har gjort två väldigt bra lopp i rad och har toppform. Det är en högkapabel häst som har slagit svenskt rekord en gång och etablerat sig i V75. Senast fick vi ledningen gratis av Joakim Lövgren och då var jag skyldig att köra undan till slut för att ge honom chansen. Gentlemen’s agreement. Jag var jättenöjd med Harran Boko på alla sätt och vis och i sista sväng trodde jag att han skulle vinna. Men Jockes häst var snabbare helt enkelt och då var vi nöjda med andraplatsen.
– Hästen har tränat bra efter det och från spår åtta kommer jag att köra till en bit så får vi se vad som händer. Han har kapacitet för att vinna ett sådant här lopp. Det blir inga ändringar, säger Conrad Lugauer.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJärvsöfaks gör ett populärt återbesök på Solvalla
Nästa artikelPeter Ingves: ”Det här trodde jag aldrig”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.