Har Royal och Jennifer nån chans?

18

royal fighter arjang 2015

Få ekipage var lika omtalade inför Elitloppet som Royal Fighter och Jennifer Tillman. Kämpahästen blev snabbt publikfavorit och många jublade när sjuåringen vann försöket.
Efter finalen har hästen vilat. Nu är det dags för nästa uppgift. Årjängs Stora Sprinterlopp.

Allt gick väldigt fort. Från att ha varit en i mängden till att bli en riktig superstjärna. Efter prestationen på Solvalla 20 maj – där Royal Fighter svarade ut Quick Fix och sedan gick i mål på en 1.09-tid – väntade en plats i Elitloppet.
Ekipaget blev snabbt publikfavoriter. Kämpen och Elitloppets enda kvinnliga kusk, Jennifer Tillman.
Tränaren Per K Eriksson glömmer nog aldrig upplevelsen sista söndagen i maj. Seger i försöket och fyra i finalen.

Hade hoppats på ruljans
Men hur har livet varit efter det mytomspunna loppet?
– För våran del har det varit bra, men vi är lite besvikna på att inga hästägare hört av sig. Det är den tråkiga delen. Desto roligare är det att vi redan har ett par riktigt fina hästar i stallet sedan tidigare, säger Per K Eriksson, som inte riktigt kan släppa att några nytillskott inte anslutit ännu.
– Alltså vi är inte bittra, långt ifrån. Men man vill ju så klart få lite nytt emellanåt och vi trodde väl på lite bättre ruljans efter Elitloppet.

Trots läget – inte förvånad om vinst
På lördagen väntar Årjängs Stora Sprinterlopp med 600 000 kronor till vinnaren. Royal Fighter, som inte startat sedan Elitloppet, hade otur i spårlottningen.
– Spår sju är det väl egentligen ingen som vill ha. Men han är speedig och tuff. Jag skulle inte vara förvånad om han dök upp i segerstriden ändå, säger Per K Eriksson, som menar att allting ändå avgörs på dagsform.
– Jag kan inte säga vem jag håller som favorit i loppet. Alla är bra. Den med bäst dagsform vinner tror jag. Så jämnt är det.
Vad blir det för utrustning?
– Samma som på Solvalla hoppas vi på. Vi siktar i alla fall på barfotabalans.
Är det stor skillnad på barfota eller skor för Royal Fighter?
– Ja, men det är väl stor skillnad. Vi försöker spara hovarna och rycker skorna ganska sporadiskt. Det tror vi att ger utdelning.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.