”Har varit ett fantastiskt år”

16

Jubileumspokalen, VM-loppet, Sundsvall Open Trot, E3-final, Breeders Crown-final och Trotting Masters.

Det är några av de storlopp som talangen Kevin Oscarsson, 21, fått köra under 2016.

– I min ålder hade man fått vara nöjd om man deltagit i ett av de loppen, säger han till Trav365.

2016 lider mot sitt slut och 21-årige travtalangen Kevin Oscarsson kan se tillbaka på ett för honom fantastiskt år.

Det är inte bara det att han hittills i år kört in drygt 3,6 miljoner kronor och tagit 36 segrar – utan Kevin har fått delta i storlopp efter storlopp i år.

Men snart lägger han körspöet på hyllan – för i år.

Anledningen: han vill inte köra mer än 400 travlopp i år, för att kunna delta i Lärlingsloppen även under 2017.

Hittills under 2016 har Kevin kört 380 lopp.

”Roligt men konstigt år”

– Det har varit ett otroligt år, det finns ingenting att klaga på och det har rullat på jämnt och riktigt bra hela året, enda sedan februari då jag tog årets första V75-seger, säger Kevin Oscarsson till Trav365 och fortsätter:

– Det har varit något hela tiden, kommit upp grejer hela tiden som varit oväntat och med kort varsel. Pappas arm till exempel, som kom från ingenstans och som gjorde att jag fick mycket chanser. Det har varit ett väldigt roligt år, men också väldigt konstigt år.

Förutom Jubileumspokalen, VM-loppet, Sundsvall Open Trot, E3-final, Breeders Crown-final och Trotting Masters har Kevin Oscarsson också bytt arbetsgivare under 2016, från Johan Untersteiner till Stefan Persson.

– Det är otroligt egentligen, jag hade tyckt det hade varit stort att bara få vara med i ett sådant storlopp, och sedan har jag fått chansen att vara med i så många. Det är ovanligt att få sådana chanser i min ålder, jag har haft väldigt mycket tur och folk runtomkring mig som gett mig chansen.

Det är väl inte bara tur, du måste ju gjort en del rätt också?

– Ja, det ligger nog något i det kanske, det är mest pappa Jim Oscarsson och Stefan Persson som tror väldigt mycket på mig och då har jag fått chansen i bra lopp med bra hästar och det har stämt bra i de större loppen och då har de fortsatt gett mig chansen.

”Det loppet toppar”

Efter allt du varit med om under 2016, finns det någon topp?

– Jubileumspokalen med Explosive De Vie när vi slutade tvåa var häftigt, det var väldigt uppmärksammat innan loppet att jag skulle få köra och samma när det gick så bra som det gick, allting stämde för oss. Även om jag tyckte det gick bra innan Jubileumspokalen så gav det loppet mig en push framåt ytterligare. Det loppet toppar väl lite, även om det var väldigt häftigt att vara med i VM-loppet i USA med själva loppet och allt runt omkring.

Kevin Oscarssons framgångar på travbanan har givetvis gett ringar på vattnet och han får fler och fler förfrågningar om att köra lopp, men några har han fått tacka nej till.

– Jag har fått tacka nej till många bra styrningar, och det vet man ju inte hur det blir med det, tackar man nej så vet man inte om man får chansen igen – man stoppar upp bollen lite som är i rullning. Men nu är reglerna som de är, och det är ju lika för alla så jag ska inte klaga.

Reglerna som Kevin Oscarsson syftar på är att vill man som Lärling delta i Lärlingsloppen så får man inte köra fler än 400 travlopp per år. Därmed återstår endast maximalt 20 styrningar för Oscarsson under 2016. En av dessa är med 3 Donatella Center (V86-3) på onsdag.

– Hon har gått bra på slutet och allting ser bra ut för hennes del, hon fick bra utgångsläge i det här loppet också.

Hur ser du på uppgiften?

– Det är tuffa hästar emot och hon behöver sin smygresa för att vara som bäst, men med lite tempo på loppet är hon inte helt borta. Hon har inte den riktiga toppformen ännu så jag kommer att smyga med henne, men som sagt, stämmer det är hon inte golvad, säger Kevin Oscarsson.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Har varit ett
fantastiskt år”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFinalpiken: ”Klart att jag ska vinna”
Nästa artikelStorfavorit på V86

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.