Har Veijo nya vinnare på V86?

21

veijo vinnare v86

Veijo Heiskanen presenterar nyförvärv på löpande band som levererar direkt.
Senast i raden är Differenceadaymade som imponerade i debuten för Veijo och som nu startar inom V86.
– Jag har fått hästarna att springa i 40 år och det är bara att titta på mina resultat. Jag har nog lite feeling för det här, det är medfött, säger Veijo Heiskanen.

På onsdag är V86Xpress tillbaka och det innebär att det är saxade tävlingar igen. Den här gången delas omgången mellan Solvalla och Åby. Dessutom är det jackpot på V86 där en ensam vinnare kan ta hem nio miljoner kronor enbart på åtta rätt.
Att Veijo Heiskanen är en av landets främsta hästkarlar, det kan nog de flesta skriva under på. Det vittnar alla hans framgångar om under årens lopp med topphästar, förvandlingsnummer och stora segrar. I år har Åbytränaren inte bara gjort succé med Some Summit – hästen som är obesegrad efter fem raka för Veijo och som vann Stochampionatet i somras. Finländaren visar även upp nyförvärv på löpande band som oftast levererar direkt med jättefina resultat och segrar. Ett par färska exempel är Othello Face – som vann direkt efter en tuff resa – och Differenceadaymade som även hon vann från utvändigt om ledaren i imponerande stil på tiden 1.11,3. Ett gigantiskt förvandlingsnummer är också Lover Face som har tjänat över en miljon hos Veijo och rusat genom klasserna i V75.
När Veijo får frågan vad han gör med hästarna svarar han snabbt.
– Jag har tränat hästar i 40 år och det är bara att titta på mina resultat och vilka hästar jag har haft. Det är jag stolt över. Jag har nog lite feeling för det här, det är medfött, säger Veijo Heiskanen.
– Jag blandar all sorts träning beroende på vilken feeling jag får för hästen och vad jag tror passar den bäst. Allt ifrån rundbana, sandbana, backe eller rakbana.
– På senare år har materialet som kommit varit bättre än någonsin. Tidigare var det så att det var jag som var den sista anhalten och jag fick mest bara dåliga hästar i träning. Nu har jag 27 hästar i träning och jag vill ligga mellan 25 till 30 hästar och inte ha något storstall. Det finns några boxplatser lediga men problemet är att få tag i personal som bor i närheten. Jag har i alla fall fått in flera fina hästar på slutet och ytterligare ett par intressanta hästar från Tyskland.

”Kändes kanonfin – krafter kvar”
I onsdagens V86-omgång är det dags för Differenceadaymade att göra sin andra start för Veijo Heiskanen. Det sker i V86-3 där det fyraåriga stoet har spår nio över 2640 meter med bilstart.
– Differenceadaymade (V86-3) var överraskande bra i debuten för mig. Trots att hon fick ”dödens” så var hon stark nog att vinna ändå. Jörgen Sjunnesson som körde var jättenöjd och tyckte att hon kändes kanonfin. Han sa även att det fanns krafter kvar i mål, säger Veijo Heiskanen.
– Jag hade bara haft hästen i en månad och hon kom i ett fint skick. Vi har tränat på och det har inte varit några konstigheter men hon hade heller inte utmärkt sig speciellt i träningen. Hon hade inte så mycket startpoäng så vi provade att anmäla.
– Men man ska tänka på att hästen har visat bra kapacitet flera gånger tidigare. Hon var bland annat tvåa i Oaks förra året. Det är en trevlig och fin travare på alla sätt.
Hur har hästen varit i träningen efteråt och vad säger du om uppgiften i V86?
– Hon har mest tränat lugnt och varit fin hela tiden, inga skavanker. Hon var jättefin i ett jobb i dag (måndag).
– Förutsättningarna är annorlunda nu mot senast då hon möter äldre hästar över lång distans. Det är ett helt annat motstånd nu. Men hon har ett bra smygläge och jag försöker att köra i ryggar i det längsta och köra till slut. Det blir säkert bra tempo i loppet när Dernier Viking är med.
– Jag har lite svårt att sätta in henne i sammanhanget men jag tror att hon gör ett minst lika bra lopp som senast. Det är inte helt omöjligt att hon kan räcka igen. Det blir återigen barfota runt om och inga ändringar, säger Veijo Heiskanen.
Hur är läget med stjärnor som Lover Face och Some Summit?
– De tränar på för fullt och ser bra ut. Jag ska köra ett banjobb med Some Summit under tisdagen och sedan bestämma om vi ska köra Sto-SM. Annars väntar vi till Breeders Crown.
– Lover Face ska starta i V75 på Åby om två veckor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.