Har Westholm en rysare till Romme?

28

skräll på rommetravet

I onsdags såg han till att fixa miljoner på V86 tillsammans med Promise.
Under söndagen kan det vara dags igen då V75-cirkusen gästar Romme.
Jörgen Westholm är het för dagen.
– Jag tror det blir svårt att bjuda på en ny skräll, vi har fått dåliga lägen och slår ur underläge. Ska någon vinna är det väl Meslon som var jättefin senast, säger Jörgen Westholm.

På träningslistan finns drygt 70 hästar och stallets siffror ligger stabilt runt åtta miljoner kronor inkört varje år.
– Tanken är att höja det i år. Jag har saknat en gulddivisonshäst som har kunnat vara med och kriga om dom stora pengarna. Förhoppningsvis finns en sådan häst i stallet, det ser jättebra ut i år och jag njuter verkligen av tillvaron, säger rommetränaren.
En häst som betyder mycket för Jörgen är Time Machine som har kapacitet att gå hela vägen.
– Han är opererad och känns riktigt bra i träningen för dagen. Hästen ska kvala på onsdag och det kan vara hästen som jag väntar på, kapacitet finns i alla fall.

Höja kvalitén
Jörgen gillar att prova nya saker och har ambitionen att hela tiden höja kvalitén på det mesta. För fyra år sedan byggde han ett tak över sin rakbana, något som har slagit väl ut.
– Det har varit ett jättebra tillskott och vi kan träna på optimalt även om det är dåligt väder. Det är gynnsamt för både hästar och personal, berättar Jörgen.
Att synas på olika sociala medier är något som allt fler tränare nyttjar. Stall Westholm ligger i framkant och har gjort så i ett par år.
– Vi försöker att hänga med i tiden och det är uppskattat. Vi har bland annat en sms-tjänst som går direkt till hästägaren om hur hästen tränar och var den ska starta nästa gång. Jag har jättebra hästägare och det gäller att vara rädd om dom.

Frankrike i sommar
Många svenskar har fått upp ögonen för den franska travsporten och Jörgen upptäckte tidigt att det var goda förtjänstmöjligeter där nere och satsningen har fortsatt.
– Det var förstås Super Light som banade väg för Frankrike. Jag har bara fyra hästar där nere just nu, men målsättningen är att skicka ner fler i sommar. Dom har ett riktigt sommarmeeting med fina prissummor och mycket enklare konkurrens än vad det är på Vincennes under vintern. Jag längtar efter en ny Super Light och vi kämpar varje dag för att hitta den rätta hästen, avslutar Jörgen som kommenterar sina V75-hästar så här:
– Aloe Vera (V75-1) var bra senast och kämpade till sig segern även om hon inte travade som bäst. Nu kommer jag att göra lite småjusteringar och hoppas att hon ska fungera bättre. Spåret är dåligt och hon får svårt att vinna. Inga ändringar.
– Meslon (V75-2) var jag jättenöjd med senast. Han ska gå fram lite i form till den här starten. Det måste klaffa från det här läget och lite tur på vägen skulle inte skada. Meslon är på väg uppåt och är en outsider. Inga ändringar.
– Eldvin (V75-5) var jättebra senast och det är en väldigt kapabel häst. Nu slår vi inte Månprinsen A.M., men bakom honom är det öppet och jag tycker att Eldvin är en av dom som ska kunna vara tvåa. Den här gången kommer Eldvin att gå barfota runt om.
– Dream Trotter (V75-7) har tävlat gediget hos oss och håller fin form för dagen. Från det här läget är vi nöjda om han kan vara trea/fyra och vi ändrar inget, avslutar Jörgen Westholm.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.