Harry avstår V75 under Oktober

16

image-3

V75-kungen Harry Haythrow får repa mod i ett vanligt vardagslopp.
Kretsen kring hästen avstår V75 under oktober för att hästen ska få det lättare.
– Vi ser till hästens bästa. Det känns som att svenska hästar har växlat upp en nivå på slutet, säger tränaren Johnny Johansson.

Efter 69 raka starter på V75 bröts den fantastiska sviten i travets elitserie i somras då Harry Haythrow hamnade i poängnöd och fick vara med i ett vardagslopp på Mantorptravet.
Eter den starten – som slutade med en lätt seger – har den slitstarke nioåringen fortsatt i V75 och tjänat pengar med en tredje- och en femteplats under september.
I SM-loppet på Åby i lördags slutade Harry Haythrow oplacerad och efter den starten ändrade ägarna taktik. I stället för V75 ska nioåringen nu vara med i ett vardagslopp på hemmabanan Halmstadtravet på måndag.
– Jag vet inte. Kanske var det ett extra bra lopp i lördags, men det känns inte riktigt som det går att hänga med längre. Svenska hästar har växlat upp en nivå på slutet, samtidigt som vår häst håller samma standard som förr, säger tränaren Johnny Johansson från småländska Ljungby.

”Kul med hemmaplan”
En planerad start i V75 på Jägersro lördagen 24 oktober slår man alltså ur hågen och låter hästen kliva ner lite i seriesystemet.
På måndag startar Harry Haythrow i ett lite större V64-lopp på Halmstadtravet.
Uppgiften då blir att hämta in 40 meter i Hästägarkannan med 50 000 kronor till vinnaren.
– Vi har sju mil till Halmstad och det blir kul att starta där med hemmaplan och allting. Och så får vi en ledig lördag alla runt hästen, säger Johnny Johansson.
Sedan har ni ingen svit i V75 att tänka på längre?
– Nej, så är det ju. Det blev 69 raka i V75 och det är vi stolta över.

”Elitloppsfart i ett långlopp”
Harry Haythrow kunde inte vara med när startbilen lämnade i SM-loppet i lördags och backades ner till fjärdeparet utvändigt av Peter Untersteiner.
Det blev inga pengar. Nioåringen hängdes av i den sista kurvan.
– Det vinglades lite och jag tror han blev less på det där. Och sedan går det ju inte att ta något heller när det går så fruktansvärt fort. Han var fräsch och precis som vanligt efteråt men kunde inte hänga med i det där tempot – nästan elitloppsfart i ett långlopp.
Konkurrensen i Sverige är stenhård just nu,  tycker Johnny Johansson som menar att han och vännen Benno Karlssons häst tävlar på samma nivå som exempelvis fjolåret.
– Vi har en häst som håller ungefär samma standard tycker vi. Men det är bara att titta på svenska hästar som nästan dominerar i Frankrike – där verkar ju inte konkurrensen tillnärmelsevis vara lika hård som den är i Sverige just nu.

V75 igen?
Efter måndagens V64-start kan Johnny Johansson tänka sig att satsa på V75 på nytt med sin häst.
– Är han bra på måndag kanske han får gå ut i V75 igen. Harry hade rätt så lång vila i fjol och har haft det lugnare även i år. Är han bara i form så är det ju på vintern man kan ta lite placeringar i V75.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.