Joakim Lövgrens tankar inför V86

22

jocke v86

Hallå där…
…Joakim Lövgren, Jägersrotränare i flytet, som på onsdagen har hemmaplan för V86 med tre av stallets hästar. I lördags vann du SM med Alfas da Vinci och segerprocenten håller sig kring 19. Det rullar på.

– Jag är både stolt och tycker att det är roligt allt som händer. En god känsla i kroppen.
På V86 borde vara delikat att reda ut vilken av 5 U.S Dollars (V86-1) och 12 Jairo (V86-5) som har bästa chansen. Båda hästarna verkar vara i form.
– ”Dollars” har i alla fall ett läge som inte påverkar negativt och jag måste säga att hon är den med den bästa chansen. För Jairos del hänger det ju på hur han kommer till från sitt bakspår och hur mycket krafter han får lägga. Men hästen är i form och är inte helt avsågad trots spår tolv.
U.S Dollars möter en del äldre hästar och har inte tjänat lika mycket pengar som några av de betrodda.
– Hon kanske står lite hårt inne. Samtidigt har hon lite ”överkapacitet” för sin egen klass och jag tycker att det ska bli intressant att prova henne i den här konkurrensen i V86.
Hur ska du utnyttja det fina läget?
– Hon är naturligt startsnabb och över 1640 meter är det en fördel att komma fram direkt. Gärna spets. Det är ju så de här sprinterloppen bruka avgöras. Hon är en vinnarhäst och jag tycker alltid Dollars har en viss chans då hon startar. Hon är en tacksam häst att köra och ska med på lapparna. Inga ändringar. 9 Alfayette Aggerup i samma lopp gör comeback och har inte startat sedan i juli. Hon behöver lopp i kroppen och är ju också bäst med tätkänning.
Tyske Jairo var rejäl vid segern senast på Solvalla.
– Han visade att han har mognat och kunde gå från bakspår den gången vilket var hans svaga sida ett tag. I Stockholm var det inga problem, han avgjorde enkelt. Det är lätt att tycka om Jairo som har en del inombords och bara blir och mer komplett.
Han har inte startat så mycket över onsdagens distans 2640 meter men ser ut att vara som klippt och skuren för den. Fel?
– Han har vunnit en gång på långt i början av karriären och hade inga problem då från ledningen. Jag tror att det kan gå bra nu också även om spåret kan betyda en del påfrestningar. Lite frågetecken är det för distansen eftersom han inte är van den men i grunden känns det som att han är allround och att det kan vara egalt om det är 1600 eller 2600 meter. Både Jairo och U.S Dollars hör till mina bästa hästar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.