Harry Haythrow måste opereras i halsen

212

image-3

Travstjärnan Harry Haythrow måste opereras och tvingas till lång vila.
– Det känns surt. Vi som hade siktat mot Elitloppet. Men det är djur vi håller på med och inga maskiner, säger tränaren Johnny Johansson.

Publikfavoriten och sagohästen Harry Haythrow var sig inte alls lik i söndagens storlopp Copenhagen Cup.
På tisdagen kom förklaringen.
– Han har fått en utväxt, som en liten påse på struplocket som gör att han inte får luft som han ska. Han måste opereras och är tidigast tillbaka på banan om tre-fyra månader, berättar Johnny Johansson.
Harry Haythrow är lille amatörtränade hästen som hela tiden matchas på V75. Sedan 9 juli 2011 har valacken startat 58 gånger i rad på V75 – och oftast slutar han högt upp i resultatlistorna.

Sjuk redan i Olympiatravet?
Men varken i Olympiatravet näst sist eller i Copenhagen cup i söndags har Harry Haythrow stått att känna igen.
– Vi misstänkte direkt efter målgång att något var fel då andningen var lite konstig. Han blåste också väldigt mycket efter loppet och vi förstod att något var galet. Förmodligen är problemet sprunget ur en tidigare halsinfektion och vi spekulerar lite om han hade den i samband med Olympiatravet då det inte heller var det rätta trycket i honom. Han var även mer nervös den dagen mot normalt, säger Johnny Johansson.

God prognos
Nu kommer alltså den åttaårige valacken, som tjänat närmare 3,8 miljoner kronor, att opereras.
– Det är en operation med god prognos, men det tar lite tid. Som jag förstod så gäller inga hårda träningsjobb på två månader efter operationen.
– Det känns surt. Vi som hade siktat mot Elitloppet och nu faller vi på målsnöret. Han hade varit där om han varit frisk, det tror jag. Det är trist att det ska ske nu, men det är djur vi håller på med och inga maskiner. Vi kommer igen, säger tränaren Johnny Johansson.

Föregående artikelNästagångare 14-17 maj 2014 med V86 och V75
Nästa artikelKval till Drottning- och Kungapokalen på Åby

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.