Hästägaren Göran Falk avliden

1623

hästägaren göran falk avliden

Storhästägaren och uppfödaren Göran Falk är död.
Falk avled hastigt i hemmet på fredagsmorgonen.
Det bekräftar sambon Helena Burman för Travronden.

Göran Falk har under 2000-talet varit en av svensk travsports hårdast satsande hästägare och uppfödare.
Första stjärnhästen Revenue dominerade sin kull runt millennieskiftet och utvecklades som äldre till en internationell topphäst med segrar på båda sidan om Atlanten och över 16 miljoner kronor insprunget för Lutfi Kolgjini.
– Jag pratade med Göran så sent som i går eftermiddag och då var han hur pigg som helst och vi kom överens om att träffas nästa vecka. Det här kom som en jävla chock, berättar Kolgjini för Travronden och fortsätter:
– Han var hästägare hos mig i stort sett 30 år. Det var ingen vanlig hästägare för mig, vi umgicks mycket privat och snackar om annat än hästar. När det gick åt helvete med hästarna kom han in och tröstade en, han hade ett otroligt gott hjärta och var omtänksam som få.

”Jag är i chock”
Bland Falks många stjärntravare märks hästar som Going Kronos, Glen Kronos, Lantern Kronos, Hövding Lavec samt egna uppfödningen tillika aktuelle avelshingsten The Bank.
Även om Göran Falk haft hästar hos olika tränare så koncentrerade han de sista åren sin verksamhet till den egna träningsanläggningen Falk On Hill utanför Malmö där hans hästar tränas av sambon Helena Burman – som uttalar sig kring dödsfallet för facktidningen Travronden.
– Jag är i chock. I går var allt som vanligt men i morse gick han bort i sin säng, det kom väldigt plötsligt då han har mått bra på slutet.
Göran Falk blev 75 år.

Föregående artikelIngen start för Månlykke A.M.
Nästa artikelInför V75: Brother Bill hetast bland Nurmos finalchanser

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.