Inför V75: Brother Bill hetast bland Nurmos finalchanser

44

inför v75 brother bill hetast bland nurmos finalchanser

Finaler i Svenska Travligan på Solvalla.
Då är ständigt stall Timo Nurmos att räkna med.
– Brother Bill känns som den klaraste av våra, säger Andreas Lövdal i stallet inför lördagens V75®.

Brother Bill brände som storfavorit i sin senaste start i gulddivisionen. Men det berodde på att han blev fastlåst på innerspår. När luckan sent omsider uppenbarade sig, närmast exploderade hingsten i en kraftfull spurt till tredjeplatsen.
– Som han gick sista 150 senast var det en perfekt uppladdning inför det här loppet, så han känns som den klaraste av våra, säger Andreas Lövdal i podden V75® – lördag hela veckan, när han ombeds gå igenom stallets hästar inför finalomgången.

Kan utmana favoriten i stoeliten
Europamästarinna Honey Mearas kommer att bära favoritskapet i stoeliten. Spår elva kan emellertid ställa till det för henne och Andreas Lövdal låter klart uppåt på Hoboken Am (V75-1), från ett betydligt bättre utgångsläge.
– Det var det jäkligt kul att se så fin som hon var senast. Hon fungerade väldigt fint och gick väldigt bra mellan hästar efter sent fritt. Det har känts väldigt bra på henne hemma både innan och efter det loppet. Nu fick hon spår två och jag tycker att det ser spännande ut. Hon är bra alltså.

Fördel Ivanka
I diamantsstoets final jagar Ivanka Amok (V75-4) sin sjätte raka seger. För motståndet står bland andra stallkamraten Miss Imperatrice.
– Ivanka är ju som en tanks och jag tror inte att Miss Imperatrice kan slå henne. Men jag säger inte att det inte finns andra hästar som kan göra det. Hon ska hämta in 20 meter på bra hästar och den som slog Miss Imperatrice senast (Kathrine S.H.) var väldigt bra. Men Ivanka har verkligen varit jättefin.

Svårt i silver
Amalancius B.B. (V75-5) imponerade när han senast spurtade till seger över lång distans. Den här gången drar ett elftespår ner förväntningarna.
– Det är väldigt bra hästar med och jag tror att det blir svårt. Han är inte borta men nu får han förlita sig på turen, säger Andreas Lövdal, och låter desto mer uppåt inför Aragorn As (V75-6) uppgift i bronsdivisionen.
– Han vann jättelätt senast. Det var ett väldigt fint intryck på honom. Sedan är det klart att det var ett helt annat motstånd då än vad det är nu, men han är en jättefin häst med fin form som inte är borta han heller. Från spår nio sitter han bra till och han är en av flera i loppet som jag ser det.
Klass I avslutar omgången och där försvarar två hästar stall Nurmos färger.
– John King Boko (V75-7) var lite klen senast men han hade stått över lite träning och jag tror att han missade det sista slipande jobbet som vi brukar köra. Jag tror att det satte ner honom lite och jag hoppas att han ska vara bättre den här gången. Han kan mycket bättre än det han presterade senast.
– Express Love (V75-7) är det svårt att veta på förhand hur han kommer att prestera. Han har känts jättefin de senaste gångerna och klaffar det så absolut, men han måste ha turen och ramla ner någonstans och få ett bra lopp.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.