Hästkapplöpning – en spännande historisk sport

219

horseracing

Om du trodde att det där med hästkapplöpning var en modern sak så hade du fel. Visst, för några hundra år sedan så var det ingen som hade hört om William Hill casino på nätet och om nätbetting på hästlopp, men sporten har länge varit en viktig form av underhållning.

 

Dödslopp i Romarriket

I det antika Rom så hade man ju en förkärlek för det där med att slåss tills någon dog. Man använde ofta slavar för att få den här typen av underhållning, men det var inte bara människor som fick sätta livet till för att ge andra en spännande eftermiddag. Hästar användes också i så kallade dödslopp i Rom.

Läktarna på Circus Maximum fylldes med över 100 000 människor som väntade på att få se de rasande loppen som ofta slutade i att både djur och människor dog på grund av olyckor. Kusken Gaius Diocles var en av de främsta som gjorde kometkarriär som kusk i hästkapplöpningarna i Romarriket. Han hade varit en säker satsning idag med hundratals vunna lopp.

Italien är ett land med en lång tradition av hästkapplöpning och sporten i dess moderna form (där man inte rider hästar och kuskar till döds) anses av många ha kommit igång i Palio di Ferrara där man redan 1259 drog igång med kapplöpningar och festspel där olika stadsdelar tävlade mot varandra.

 

Tjäna pengar på hästar

Oavsett var den här sporten föddes så är hästkapplöpningen känd som en av de äldsta vadslagningssporter som finns. Så även om man i Romarriket inte visste vad live odds på nätet var så hade man nog rätt så god koll på hur man kunde tjäna en slant på veckans snabbaste hästar och bästa ryttare.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.