Your Highness vann Oslo Grand Prix 2016

78

oslo grand prix 2016

Hon har vunnit både Olympiatravet och Copenhagen Cup tidigare i år.
Nu tog Your Highness även hem Oslo Grand Prix 2016 och besegrade en tapper Nuncio.
– Hon är enorm och krigade heroiskt. Hon är det bästa sto jag har kört, sa Björn Goop som kört stjärnhästen i storloppen.

Your Highness fortsätter att imponera stort och tog nu sin åttonde raka seger. Det sjuåriga stoet har gjort dundersuccé hos Fabrice Souloy där det på tio starter har blivit nio segrar och en tredjeplats. Hon skulle även ha varit med i Elitloppet men blev struken för en halsinfektion. Nu var stjärnhästen tillbaka och under söndagen på Bjerke tog hon hem en ny storloppstitel. Your Highness speedade ner favoriten Nuncio i en rasande avslutning och lade beslag på ytterligare 1,5 miljoner norska kronor.
– Hon är enorm och har sin starkaste bit till slut. Det är inte många hästar som har det. Det känns som att hon är det bästa sto jag har kört. Det finns inte många hästar som har varit eller är bättre, berömde Björn Goop.

”Ville ha rygg på Nuncio”
Goop svarade för en taktiskt fullträff i sin styrning och gav Your Highness en perfekt resa. Hon öppnade snabbt och gled ner i rygg på ledande Mosaique Face. Men när Nuncio avancerade fram utvändigt om ledaren 1400 meter kvar bytte Goop plan och gled ut i andra par utvändigt. Tempot med en pigg Mosaique Face i täten var 1.09,3 första femhundra metrarna och 1.11,1 första varvet.
– Jag fick en bra start och tog vinnarhålet först. Sedan när Örjan kom så tänkte jag att jag kan inte sitta kvar där för då brukar man inte få chansen. Jag ville ut och få ryggen på Nuncio, sa Björn Goop.
I sista kurvan gled Nuncio upp utvändigt om ledande Mosaique Face och slog klorna i denne in på upploppet. Samtidigt angrep Your Highness som vridits ut till attack trehundra meter kvar. Hon närmade sig upploppet ner och kort före mål tog hon sig förbi knappt. Segertiden blev 1.10,5 över distansen 2100 meter med bilstart.
– Hon är fantastisk hästen och krigade ner dem. Det är inte många hästar som har den där inställningen de sista hundra metrarna. Man kan alltid lita på att hon går hela vägen till mållinjen. Nuncio föll med flaggan i topp, han fick gå utvändigt och krigade till mållinjen, fortsatte Goop.

”Nuncio gjorde ett kanonlopp”
I och med segern för Oslo Grand Prix så tog tränaren Fabrice Souloy sin 78:e Grupp 1-seger. Dessutom blev Un Mec d’Heripre trea efter en resa i rygg på ledaren och lucka mellan hästar på upploppet. Souloy hade även Lionel N.O. med och han slutade på sjätteplats.
Tvåa i mål blev alltså Nuncio som fick göra grovjobbet utvändigt om ledaren, efter att Örjan Kihlström avancerat fram till ”dödens”.
– Han gjorde ett kanonlopp och fick stryk av en väldigt bra häst som fick en bättre resa. När Björn styrde ut så provade jag att sticka. Jag har sett att hon kan vara lite seg genom svängen och jag provade att få någon längd där. Men sedan är hon stark på rakan, kommenterade Örjan Kihlström.
Fyra i mål blev Papagayo E. efter en resa i tredje par invändigt och femma Support Justice. Ledande Mosaique Face tröttnade till slut och blev oplacerad.

V75-trippel för Goop
Björn Goop hade en jättestor dag i Oslo och förutom huvudloppet tog han ytterligare två segrar inom V75. Först med Fabrice Souloy-tränade Timone Ek som tog 16:e segern i 23 starten. Därefter med Stefan Melander-tränade Cruzado dela Noche som spårade varje meter och imponerade på tiden 1.10,4/1609a. Stallkamraterna Divisionist och French Laundry blev tvåa och trea. Storslam till stall Melander således.

Och ytterligare en storseger
Som om inte det var nog med Oslo Grand Prix och ytterligare två V75-segrar så vann Björn Goop även försök och final i Energima Cup med Rod Stewart, som tränas av Jerry Riordan. Förstapriset i försöket och finalen var 100 000 respektive 300 000 norska kronor.
– Det har varit en fantastisk dag och hästarna har gått enormt bra, sa Björn Goop.

”Han är 40 meter bättre i år – leker med dem”
I Alm Svartens Äreslopp svarade Månprinsen A.M. för en imponerande uppvisning när han tog hem segerchecken på 200 000 norska kronor. Efter en resa i tredje par utvändigt och attack på sista bortre långsidan kopplade han enkelt greppet på upploppet. Segertiden blev strålande 1.19,0/1609 auto vilket var nytt banrekord på Bjerke.
– Han är 40 meter bättre än i fjol, utbrast Gunnar Melander efteråt.
– Ni såg ju hur han såg ut över upploppet. Trots att han gick i tredjespår i sista sväng så leker han med de andra. Det är en helt makalös häst som verkligen vill vinna. Nästa start blir i ett inbjudningslopp i Finland under midsommarhelgen. Han kommer att vara ännu vassare nästa gång och då ska vi ta finnarna också.
I övrigt på V75 så inleddes det med en skräll i stayerloppet där Glen Ord Superb avgjorde mitt på upploppet för Geir Vegard Gundersen. Därefter styrde Erik Adielsson in Stig H-tränade Hero Sjöhammar till en lätt seger innan Playing Tua vann en tät slutstrid för sin tränare Thomas Uhrberg.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.