Eftersnack V75 Östersund 11 juni 2016

48

eftersnack v75 östersund

På förhand utsett till en av de jämnaste och bästa upplagorna av Jämtlands Stora Pris.
Och visst blev det både raffel och fartfest i Östersund på lördagskvällen.
Call Me Keeper galopperade i Elitloppet men fick nu snabb revansch och knep segern på målfoto före El Mago Pellini.

6 611 personer hade sökt sig till Östersundstravet för midnattstravet på lördagen.
Huvudnumret Jämtlands Stora Pris kördes som den näst sista avdelningen på V75 och hästen i topp blev alltså en från Daniel Redéns framgångsrika stall.
Men det satt hårt åt om de 700 000 kronorna i förstapris. Körande Erik Adielsson vågade inte riktigt tro att han hade vunnit när hästarma passerade mållinjen.
– Jag var nittio procent säker …men det är så där med stora lopp att man vill gärna höra resultatet innan man tror något, sa Erik Adielsson.
Jämtlands Stora Pris blev en rejäl fartfest med körning i början, under och i slutskedet av loppet.
Daniel Redén hade innerspåret och tvingades öppnade första 500 på 1.07,7 för att freda sig mot Ed You och Jan Norberg.
Mitt i loppet kastade Adrian Kolgjini loss med El Mago Pellini och gick fram utvändigt ledaren. I momentet efter kom Erik Adielsson farande med Call Me Keeper och blev nedsläppt i dödens varvet från mål.

Revansch för Elitloppet
Call Me Keeper hade tidigt grepp i andraspår och i början av upploppet såg det klart ut.
El Mago Pellini fick dock upp farten när Chelsea Boko tröttnade i tredjespår och sköt till skarpt när luckan kom. Målfoto!
Men segern alltså till Call Me Keeper som noterade tiden 1.11,4 över 2140 meter, autostart.
Daniel Redéns sexåring hade en finalplats inom räckhåll i Elitloppet för 14 dagar sedan. Ett äventyr som ändade i galopp efter en vår i Frankrike där hästen radade upp sex raka segrar.
– Han har ju dominerat helt i sin kategori där nere. Sedan valde jag att ta hem honom och chansade med att prova honom i Elitloppet där det blev lite fel. Nu fick han visa hur bra han är. Skönt att han fick visa det i Sverige också, sa Daniel Redén.
Adrian Kolgjini var tvåa i fjol i det här loppet tillsammans med El Mago Pellini. Slagen igen – nu med någon decimeter.
– Det är inte kul att vara tvåa i såna här storlopp – speciellt inte med den marginalen som var i dag, summerade en dämpad Kolgjini jr.
Trean i mål ska heller inte glömmas. Nimbus C.D. spurtade starkt över upploppet och kan ha hittat tillbaka till gammal god form.

I övrigt noterade vi att…
…omgången inleddes med en praktskräll. Jennifer Tillman hittade de rätta ryggarna från bakspåret med Lass Neo som växlade motståndet i ett nafs från 200-meterspålen.
Samtidigt som vinnaren var bra kanske favoriterna där framme skulle ha kunnat lite bättre…
39-årige Fredrik Tengstad, tränare på Rommetravet, har tolv hästar i träning.
– Vi kämpar på och för dagen är Lass Neo den bäste. Jag vet inte hur många segrar han förlorat då han hoppat över mål men i dag var det hans dag, jublade Tengstad.
…favoriten i kallblodsloppet Sjunga Bests Minne var precis så överlägsen som förutspåtts. Torbjörn Jansson hade 20 meters tillägg att hämta in med Solör Stegg och syntes direkt i fjärdespår på frammarsch genom den första kurvan. 1400 meter från mål kom nioåringen till ledningen och bara klev undan.
– Vilken häst! Han pep iväg så bra att det inte var läge att backa, men han var ju så överlägsen att det gick ändå. Att vara så här överlägsen på V75 är otroligt ovanligt, sa Solvallakusken.
Kenneth Larsson, amatör från Årjäng, tränar.
….att toppinsatserna avlöste varandra i början av tävlingsdagen. Solvallatränaren Timo Nurmos Sir Ratzeputz var ruskigt fin vid seger på nytt banrekord i Storsjöpokalen. Erik Adielsson körde sig till täten efter 600 meter och satt med sträckta linor hela loppet.
– Banan var ganska kvick i dag men det är ändå ett ganska bra gäng hästar han lämnar till slut. Helt oroligt bra, sa Adielsson efter segern som klockades till 1.10,0 över 1609 meter med bilstart.
…att målkameran fick användas i V75-4. Stig H Johansson-tränade Cash A Cheque Emoch Erik Adielsson fick läppen före Survival Kit och Sören Eriksson. En trippel till Adielsson
…Robert Bergh skrällde med Digital Control som fick upp farten ordentligt efter lucka från sista paret invändigt.
– Det ska inte gå att vinna så här. Så samtidigt som min var bra kunde motståndet ha varit bättre, sammanfattade Bergh loppet där storfavoriten Valentino Strix fick problem med travet.
…Stefan Söderkvist avslutade V75 i Östersund med att lotsa in Oki Doki Face till seger från ledarens rygg. Admir Zukanovic tränar.
,,,.sju rätt på V75 delade ut 75 003 kronor, sex rätt 497 kronor och fem rätt 42 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.