Hattrick för Robert Bergh på Dannero!

82

resultat dannero

Ett-två-tre.
Robert Bergh närmast defilerade hem ett äkta V75-hattrick på Dannero.
– Det är härligt flyt nu, sade landets nye tränardominant.

Han har kört in drygt 50 procent mer pengar än någon annan tränare i landet i år.
Robert Bergh bekräftade sin roll som trav-Sveriges nye kejsare när han till synes lattjade hem tre V75-lopp på sin ”bakgård” i Kramfors.
– Sommaren har varit härlig, det har varit många fina kvällar och V75 har fungerat fantastiskt bra. Jag brukar gå in och tacka personalen efter varje tävlingsdag, de gör ett enormt jobb för att det här ska tåga på i lugn och ro. Hästarna känner harmoni när vi är på tävlingarna. De hjälper mig oerhört för att det här ska lyckas, förklarade Bergh som startade sitt segertåg i Ådalspriset där färske Hugo Åbergs-vinnaren Ed You överraskade de flesta med bomba till ledning från ytterspår bakom vingen.
– Han har haft lite problem och inte varit rumsren bakom bilen, men nu har vi fått honom trygg och bra. När jag vågade köra med honom så visade han fin startsnabbhet också, mös Bergh som plockade fram ett nytt vapen och utrustade sin sjuåring med halvstängt huvudlag.
Favoritspelade Sanity fångades upp på utsidan och resten av loppet var så odramatiskt att Bergh kunde kosta på sig att vinka till publiken upploppet ner.
– Nu är det Sundsvall Open Trot som gäller, fortsatte Bergh till glädje för delägaren Henrik Sedin som var på plats och ihop med forne elitloppsvinnaren Nahar kan se fram emot en duo i Norrlands största travlopp om tre veckor.

”Klämt in några nya”
Lika enkel blev vägen till vinnarcirkeln med Speed Delicious som också fick överta kommandot tidigt.
– Två exakta, härliga upplopp, sade Bergh efter innan han svingade sig upp i sulkyn till Danneros alldeles speciella V75-lopp: Svensk Travsports Guldtäcke, ett handikapplopp för kallblod.
I veckan hade det framförts synpunkter på att Bro Viking placerats ensam på 80 meters tillägg, men verkligheten visade att han hade behövt bjuda sina konkurrenter på ännu större försprång för att det skulle bli spänning.
Redan halvvarvet från mål hade Bergh rundat fältet och kunde njuta av ännu en målraka utan någon konkurrent inom synhåll.
– Hugo Åbergs och sedan det här, då har man klämt in några nya, summerade lördagens segerherre som därmed passerade 16 miljoner kronor intränat för 2014, ökade försprånget i V75-ligan till nio segrar och cementerade sin position på landets tränartron.

Norsk kallblodsdominans
Dagens största prischeckar gick emellertid västerut.
Svenskt Kallblodskriterium utmynnade i en storslagen duell mellan två norska supertalanger.
– Jag har vunnit hoppederbyt och hopperiteriet för varmblod, men inget riktigt klassiskt lopp som det här. Det är pricken över i, en fantastisk upplevelse, sade en tårögd Kai Johansen sedan Smedheim Solan skrivit in sig i historieböckerna via en heroisk prestation utvändigt om ledaren.
Överbetyg utdelas även till loppets tvåa Järvsörappen som trots stor startgalopp tvingade vinnaren att sänka det svenska rekordet med över en sekund till 1.26,0/2 140 meter autostart för att ta förstapriset på 600 000 kronor.
Utanför V75-kupongen blev det norsk storslam även i Kriteriestoet där Jan Roar Mjölneröd och Brenne Rödi stod i en klass för sig, följd av tre landsmaninnor.

Välförtjänta Bollnästriumfer
En annan segerregion var Bollnästravet dit två vinnare kunde återvinna med stämplarna ”välförtjänt” och ”äntligen” i pannan.
Krister Jakobssons hedersknyffel Narold Vox kom med nio pallplaceringar på 19 V75-starter och fick nu skära mållinjen först sedan Ulf Eriksson vaket kört till ledningen efter ett knappt varv.
Läckra fyraåringsprimadonnan Sally Hill hade å sin sida inte fått segerdefilera på nästan 14 månader, men när Tomas Pettersson fann luckan från ledarryggen var grabbarna i bronsdivionen svarslösa.
Omgångens sista segerpremie gick norröver sedan Buy the Law dominerat i spets för Claes Sjöström.
– Helt sjukt, det här har man drömt om. Att vara med på V75, bara få starta, så står man här och har vunnit. Det är overkligt, och så jäkla roligt, jublade Boden-amatören Mattias Jakobsson vars tuffe femåring fastställde V75-utdelningen till 41 131 kronor.

Robin Johansson

 

Föregående artikelV75 resultat lördag 9 augusti 2014 från Dannero
Nästa artikelÅtta ekipage gör upp i Citytravet 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.