Haugstad om stallets V75-hästar

135

Haugstad om stallets V75-hästar

Efter en skakig inledning på säsongen är kulltoppen Caddie Lisieux på väg mot formen.
Dessutom ska hon för första gången tävla utan skor på hovarna i Stosprinterns final.
– Jag tycker att jag har bästa hästen, säger Kenneth Haugstad, andretränare i stall Roger Walmann och kusk bakom Caddie Lisieux.

Caddie Lisieux (V75-3) kan vara det sto i kullen född 2013 som har högst kapacitet. Men hon har ändå ”bara” tjänat strax över två miljoner kronor. I fjol galopperade hon bort sig i uttagningarna till alla stora lopp utom Breeders’ Crown, som hon vann, och i år har hon inte riktigt stått att känna igen. En seger på fem starter har det blivit så här långt.
– Hon började bra och vann Margareta-loppet på Solvalla utan att vara helt perfekt i travet. Sedan var hon sämre i en start innan hon spurtade vasst i kvalet till Drottningens Pokal, men i finalen var hon inte sig själv. Då fick vi ta en liten paus med henne, hon åtgärdades och fick sedan träna på, och jag tycker att hon gjorde ett stort framsteg i uttagningen senast, säger Kenneth Haugstad.
I uttagningen till Stosprintern fick Caddie Lisieux trava i andra par utvändigt och därifrån avslutade hon starkt till andraplatsen bakom Una Blessed.
– Travet flöt mycket bättre än vad det har gjort tidigare och det var ”go” i henne. Många kanske tycker att hon skulle ha vunnit men det blev lite stopp när hästen framför galopperade 500 kvar och då är det svårt att få igång dem igen.

”Håller henne väldigt högt”
Hur känns hon efter loppet?

– Hon har tagit det lugnt efteråt och tränat på som vanligt. Hon känns jättefin!
Så formen är där den ska vara?
– Jag tror inte att den är helt på topp men den är på väg dit. Hon är mycket smidigare än hon har varit tidigare i år och jag har en väldig tro på henne inför lördag. Jag brukar aldrig sticka ut hakan men jag håller henne väldigt högt och tycker att jag har bästa hästen i loppet. Hon visade i fjol att hon är ruggigt bra när hon löper i närheten av sitt bästa och även om det är 1 640 meter och spår långt ut på vingen tror jag på bra chans.
Med tanke på galopperna i fjol, litar du fullt ut på henne?
– Jag har fått den frågan 100 gånger och det är väldigt svårt för mig att svara på eftersom hon aldrig har hoppat för mig och jag har aldrig känt de tendenserna i henne. Det klart att man inte kan kasta loss henne från start utan hon måste få sköta sig själv första 100-200 meterna, men jag litar mer på henne nu än i fjol.

Ny växel utan skor
Bortsett från uttagningsloppet i förra veckan har Caddie Lisieux startat över kort distans två gånger. Första gången, i uttagningen till E3, blev det galopp. Andra gången vann hon på fina 1.11,3. Det är den snabbaste tid hon har sprungit men högst troligt ståtar hon med en ny rekordtid strax efter 17 på lördagskvällen.
– Jag föreslog för Roger efter försöket att vi ska köra henne barfota runt om i finalen och vi var helt eniga. Min känsla är att hon kommer vara jättefin barfota och att det kommer ge henne en växel till. Det är ju bara att se på brorsan hennes, säger Haugstad och syftar på ett år äldre superhästen Readly Express.
Du låter väldigt optimistisk…
– Hon är bra alltså och med tanke på hur hon känns hemma har senaste loppet gjort henne väldigt gott. Jag måste vara optimistisk!

 

Haugstad om stallets V75-hästar:
– Hochthereitis Sox (V75-1) var dålig på Solvalla under elitloppsdagen men bättre senast när han satt fast med lite sparat.  Han har ett dåligt läge nu men känns väldigt fin i träningen så om det löser sig hyggligt kan han nog vara trea-fyra. För att han platsa på V75-kupongen krävs det nog att man gardera på lite.
– King City (V75-2) har vi siktat på det här loppet med. Senast kom han lite på mellanhand så det loppet är bara att glömma. Han håller fin form och tränar fint. Att han duger i klassen har han visat och jag tycker att han ska räknas bakom Tjacko Zaz som kanske blir svår att slå om han kommer till ledningen.
(- Aron The Baron (V75-2) som jag kör själv har jag aldrig kört tidigare så honom kan jag inte uttala mig om.)
– Talassio (V75-7) har behövt de här loppen i kroppen efter sin frånvaro och formen är på väg uppåt. Men han har ett helt iskallt läge och får väl smyga med och ta det han får. Vinna från tolfte blir svårt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet