V75 System och Intervju inför Halmstad 8 juli

336

v75 system

V75 SYSTEM FRÅN ALLTOMTRAV

1: 7 Upstream (10, 5)
2: 2, 3, 4, 11 (1, 5)
3: 2, 3, 5 (6, 1)
4: 1, 5, 6, 8, 12 (2, 10)
5: 1, 2, 3, 8, 9 (10, 5)
6: 6 Cruzado Dela Noche (1, 4)
7: 4, 5 (3, 6)

INTERVJU FRÅN KANAL 75

Timo Nurmos kommer med intressanta hästar som har spännande uppgifter. En som lär bli stor favorit är Tjacko Zaz som var med i Elitloppet efter en mycket imponerande seger i årsdebuten på tiden 1.09,5. Han galopperade då för John Campbell i starten och galopp kort efter start blev det även senast i Kalmar. Tjacko Zaz tappade massor av mark men gjorde sedan en enastående upphämtning till fjärdeplatsen för Johnny Takter. I lördagens V75-start har han spår tre bakom bilen och körs återigen av Takter.
– Tjacko Zaz (V75-2) kommer inte att galoppera nu. Jag har fixat lite finslipning i utrustningen och ändrat lite smågrejer. Han gick otroligt bra efter galoppen och kusken sa att han tappade 100 meter. Även om det kanske var 70, 80 meter så gick han ifatt hela gänget och var bara en längd från vinnaren i mål. Då gick han heller inte en enda meter på innerspåret, säger Timo Nurmos.
– Hästen är snabb ut och har ett bra läge. Han känns otroligt fin i träningen och självklart är jag optimist.

”Önskeläge med Bugatti Brick – jättefin”
Solvalla-tränaren har ytterligare två hästar till start i lördagens V75:a. En av dem är Bugatti Brick som startar i finalen av Stosprintern. Hon vann sitt försök (dött lopp med Gilda Newport) efter att ha öppnat 1.09 första femhundra och även avslutat 1.09 sista femhundra metrarna. Hon har ett perfekt läge med innerspår i finalen.
 Bugatti Brick (V75-3) var jättebra vid segern och kommer att gå mycket framåt med loppet eftersom hon inte hade startat på en månad. Det är en stor och kraftig märr som jag tränade ganska lugnt i fjol och matchade snällt. Hon var med i Oaks-finalen där hon satt fast med krafter kvar. Hästen är lite småtrög och jag har tagit henne snällt även i år och siktat mot det här loppet. Hon är mycket snabb ut, travsäker och pullar ingenting. Hästen känns jättefin och vi fick välja spår först till finalen efter försöket och innerspår är ett önskeläge. Inga ändringar, barfota runt om och jänkarvagn igen, säger Nurmos.

Du har även med Handsome Pelle i V75-5 från ett innerspår. Vad säger du om honom?
– Handsome Pelle (V75-5)
 var mycket bra som tvåa under elitloppsfredagen senast. Han fick ett tufft lopp men höll jättebra. Det var första gången barfota runt om och det blir samma balans igen. Hästen är under utveckling och har tränat på hela tiden efter förra starten. Han har ett bra spår nu och det blir helstängt huvudlag igen och eventuellt jänkarvagn för första gången.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet