Haugstad + Walmann. Hur har det gått?

135

haugstad walmann

Carja, V86-4, har ryckt upp sig efter en halsoperation. Carja är en av de hästar Kenneth Haugstad hoppas lite på när Solvalla tävlar på onsdag.Foto av CLAES KÄRRSTRAND

För drygt ett halvår sedan fick Kenneth Haugstad ett erbjudande han inte kunde tacka nej till.
Jobbet som försteman hos Roger Walmann blev hans sedan Johan Untersteiner valt att stå på egna ben.
– Jag trivs jättebra och har aldrig ångrat mig någon gång, säger Kenneth.

Norrmannen har de senaste åren tillhört landets kuskelit. Förra året körde han in drygt tio miljoner kronor och när han gör bokslut för året stannar siffrorna på närmare nio miljoner.
– Jag är nöjd med resultatet. Sedan flytten åker jag inte runt lika mycket och har kört 500 lopp mindre i år. Nu kör jag bättre hästar och om mer pengar, mer kvalité än kvantitet.
Med runt 170 hästar i träning följer det en hel del krav. Det vimlar av talanger i boxarna och stall Walmann brukar prenumerera på finalplatser i årgångsloppen.
– Vi är väl inte helt nöjda med året som varit. Det har strulat lite med infektioner, men så är branschen och det är bara att ta nya tag. Vi har mycket fina tvååringar som ser lovande ut och sedan hoppas vi mycket på D’One och Magic Tonight. Bägge har ju visat att dom tillhör de bättre hästarna i landet.

Hyggliga chanser
Året är inte riktigt slut ännu. På Nyårsafton är det tävlingar på hemmabanan och firandet får vänta.
– Vi har några hyggliga chanser (se nedan) och förhoppningsvis får vi anledning att öppna champagnen.
– 7 Speed Hill (V86-1) har varit en liten besvikelse på slutet. Hon tränar förbättrat och duger bra i klassen. Spåret är lite långt ut, men löser det sig ska hon räknas ganska tidigt.
– 9 Exclusive Zon (V86-1) var inte märklig senast och hade en dålig dag. Hon känns fin i träningen och blixtrar till ibland. Jag tycker att hon måste visa lite mer än vad hon har gjort på sistone, en liten outsider.
– 12 Just Flying By (V86-1) håller jättebra form. Hon måste köras på chans och får svårt från det här spåret.
– 7 Sweetformysweet (V86-2) har gått bra i alla fem starter hon har gjort. Senast avslutade hon startkt, men blev slagen av en häst som smugit med i rygg. Löser det sig från det här dåliga spåret är hon med där framme.
– 4 Carja (V86-4) är opererad i halsen och har gjort två lopp efter det. Hon har ryckt upp sig rejält och blir bara bättre och bättre. Hon ska kunna vara med där framme igen.
– 12 Uranium (V86-8) har inte samma fina form som för ett par månader sedan. Läget är iskallt och jag ligger lågt.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.