Björn Goop svensk kuskchampion för elfte året i rad

136

björn goop

Enligt Expressens travsajt står det nu föga förvånande klart att proffsige kusken Björn Goop blir allsvensk kuskchampion i år igen, vilket då blir hans elfte år i rad. Detta rapporterar Expressen efter en så kallad ”normalvecka” för Goop med sju förstaplatser, något vi har blivit vana att se från denne överlägsne kusk.

 

En av anledningarna till att Goop vinner den Allsvenska kuskligan i år igen är att Ulf Ohlsson bestämt sig för att åka på semester, så han kan inte längre hota Goops förstaplats. Att åka på semester bestämde sig Ohlsson för redan för två veckor sedan, då han ansåg att han ändå inte har någon chans mot Goop. Han anser att Goop jobbar hårdare än vad han själv gör och att han därför är värd att vinna, då han driver ett stort stall och både tränar hästarna och kör lopp var och varannan dag. Detta var en av anledningarna till att Ohlsson drog iväg på en lyxkryssning istället. Detta är trots att han var på väg mot ett rekordår och faktiskt hotade Goop om förstaplatsen i den Allsvenska kuskligan.

 

En annan anledning som Ohlsson nämnde i samband med att han ansåg att han ändå inte hade någon chans att vinna över Goop är stallet som står bakom de båda sulkygiganterna. Ohlsson menar att han inte vet vilken häst han får köra från vecka till vecka, medan Goop har ett stort stall bakom sig och styr det själv som han vill.

 

Goop själv anser att 2014 varit hans bästa år hittills, både som kusk och tränare, och han känner att det hela tiden blir bättre och bättre. Han har inte bara vunnit sin elfte titel i rad i den Allsvenska kuskligan, utan har också vunnit Elitloppet och kört in mer än en halv miljard i prispengar. Det är inte bara Goop som tjänar pengar på trav, utan det kan också gemene man göra. Det enda man behöver göra är såklart att läsa lite bettingtips, satsa på den man tror kommer att vinna och hålla tummarna på att man satsat rätt.

 

För just Goops del är det dock inte lika lätt, utan han jobbar hårt för sina pengar, precis som Ohlsson menade. Han driver ett av Sveriges största travstall, där han tränar och sköter om hästarna. Själv anser Goop att det är hans kunskaper som tränare som gör att han blivit en så pass bra kusk. Det betyder också mycket för honom att stallet utvecklas och inte bara han själv som kusk. Goop lägger hela sitt liv på hästarna och lyckas väl, mycket tack vare stöd från familj och vänner. Han lyfter också ofta fram sin personal i stallet och har till och med sagt att han inte hade haft de framgångar han har om det inte hade varit för den duktiga personalen. ”Ensam är stark, men tillsammans är vi ännu starkare”, har han sagt och det verkar vara ett bra motto att leva efter, inte bara vad gäller trav och hästar.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.