Lugauer har en kvartett till start på V75

229

lugbarfoot

Erik Adielsson vann 2014 års sista V75-lopp med Zelda Zonk. När Jägersro under lördagen inleder ett nytt rikstotoår är det Conrad Lugauer som sitter i favoritposition tillsammans med Calvin Borel.
– Gör han om loppet från senast får övriga vara bra för att rå på honom, säger hemmatränaren

Calvin Borel tog sex segrar på tolv starter under fjolåret som ändå långtifrån var spikrakt. Men i säsongens elfte timme levererade Super Photo Kosmos-sonen en prestation som gav eko i hela travsverige då han dundrade runt Halmstads travoval på 13,3 över full distans.
– Vi testade ny utrustning på honom i kvalet och då det föll väl ut körde vi på samma sätt senast. Det handlade om en käk och ett helstängt huvudlag, men också en jänkarvagn som han verkar trivas väldigt bra i. Han känns betydligt säkrare än tidigare och det är givetvis inte aktuellt med några ändringar.
Läget med ett tredjespår bakom startbilen går knappast att klaga på, men någon spetsstrid vill Lugauer inte ge sig in i.
– Jag är inte intresserad av att jaga honom från start utan är ute efter att miska galopprisken så mycket det bara går. Han känns fortsatt kanonfin i jobb och även om motståndet är tuffare än senast måste det vara en mycket bra segerchans.

Pearl´s Fortune är bästa chansen av övriga tre
Därefter gäller Freeman T.Porter i veckans gulddivision (V75-3) som gör tredje starten efter en kortare tävlingsvila.
– Han blev lite het av öppningen senast och när man sedan ströp tempot slog han ihop. Han visade i upphämtningen att formen sitter där den ska och att det handlar om en riktigt fin häst råder det inga tvivel om. För vår del kan vi bara hoppas på högt tempo, då kliver han förbi många till slut och enda ändringen från senast blir att han får gå med en så kallad ”pullburk” som ska hjälpa honom att få ordentligt med luft.
Gossip Girl (V75-4) och Pearl´s Fortune (V75-7) är övriga V75-hästar från stall Lugauer där den sistnämnde hålls som den bästa chansen.
– Liksom för Calvin Borel så verkar jag glädjande nog ha hittat rätt med Pearl´s Fortune. Han har gjort tre starter efter ett uppehåll och blir bara bättre och bättre. Håller han sig lugn i värmningen laddar jag vad som går från start och skulle vi nå ledningen ökar segerchansen avsevärt.
– Gossip Girl kommer med två raka segrar och trivs med Marc, men nu är det betydligt tuffare emot och för hennes del är det pengar som gäller i första hand.
Det har varit mycket snack om skor eller inte på slutet, hur skulle ett eventuellt barfotaförbud påverka dina hästar?
– Calvin Borel, Freeman T.Porter och Pearl´s Fortune har alla gått med skor på slutet och tanken är att köra på samma sätt igen. Gossip Girl har förvisso tjänat sina flesta pengar barfota, men jag har absolut inget emot att köra henne med skor.
När vi ger Conrad Lugaer chansen att ranka sina hästar efter vinstchans darrar han inte det minsta på manschetten.
– Jag håller Calvin Borel som den klart bästa chansen och bakom honom är det Pearl´s Fortune, Freeman T.Porter och Gossip Girl!

Bagley och Spartan Kronos är på väg tillbaka
Conrad Lugauer kvitterade ut sin svenska proffslicens den förste november 2005 och sedan dess har stallet ständigt visat fina siffror. Jämför man årets säsong med fjolåret så ligger man dock två miljoner ”back”, vilket man delvis kan sätta upp på Bagleys konto.
– Ja, det håller jag helt och håller med om. Han sprang in över två miljoner förra året, men i år hann han inte ens upp i 100.000 innan en gaffelbandsskada satte stopp för fortsatt tävlande.
Ett av flera intressanta namn i stallet är även Spartan Kronos som testade att kvala in till det italienska derbyt, men en startgalopp spolierade hans chanser den gången varpå man gick till tidig vintervila.
– Han ser väldigt fin ut för dagen, men det dröjer ett bra tag innan det är dags för start. Han har en intressant fyraåringssäsong att se fram emot och första målet är Kungapokalen på Åby. Bagley är inte lika långt framme i träningen, men förhoppningen är att även han ska kunna vara startklar någon gång under våren, avslutar Conrad Lugauer.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.