Helgens höjdpunkter och DD Mantorp

217

TRAVDDBLOGGEN

On Track Piraten var omutlig i gårdagens gulddivison, CL Müllers Memorial. Han imponerar och är väl för dagen Sveriges bästa häst. Trist att se Mosaique Face underprestera men med tanke på att han gick med skor så var förlusten inte helt förvånande för min del. Dock var sättet som han förlorade på förvånande. Ludde har, eller kanske hade, en plan att starta honom i PdA 2015 men det känns aningen fjärran efter gårdagens insats. Men det är tre månader kvar till PdA och mycket hinner ändras till dess. Raja Mirchis väg till starten i PdA 2013 var allt annat än spikrak och hoppet för att se Mosaique Face på Vincennes om tre månader är definitivt inte borta. Jag tror vi kommer få se honom där tidigare än så t o m.
Behållningen igår var väl annars Paduca Dream och Red Rapide. Red Rapide imponerade mest på mig och Flemming håller honom högt. Låter som att hans främsta gren är sprint och jag blir ej förvånad om han är med i fältet som gör upp om finalplatserna i Sweden Cup 2015.
Kul igår var också att Silver Annie tog sin andra raka V75-seger. Det är ytterst sällan man ser en häst reagera på det sättet som Silver Annie när man drar tussarna. Hon såg inte ut som en given segrare innan tussarna åkte ur men när Erik drog i snöret så fick hon verkligen nytt liv.

Inatt kördes det lopp på Yonkers i USA och för oss svenskar så var väl Yonkers International Trot mest intressant med Commander Crowe och Sebastian K i ett hett möte. Det blev dock en aning avkylt när Sebastian K galopperade kort efter start i en tuff inledning där han slog i vagnen och blev rädd. Istället blev det Commander Crowe och Natural Herbie som gjorde upp om det där den senare var starkast i avslutningen. Loppet kan ni se här:

Även Stall TZ:s Nuncio startade i finalen av Yonkers Trot och kunde ganska ohotad ta hem segern. Det loppet ser ni här:

 

Nu till morgondagens dubbel. Med tanke på det fina läget som 3 Bar Plombier fått i DD-2 så känns det hopplöst att försöka fälla honom. Han torskade visserligen senast men det var en bra häst han fick stryk av och motståndet denna gången är helt annat.
DD-1 är mer öppen men jag testar att låsa med två hästar som förhoppningsvis inte blir alltför hårt streckade. 4 Chippen Ås och 7 Anthologie. Kanske dumt att lämna Goops 9 Hes A Diffacolt utanför men jag tror att han kommer bli rätt så hårt betrodd. De som vill safea tar med honom. Mitt förstastreck hamnar på Chippen Ås som vann senast är och på G igen. Rätt så bra häst i grunden.

DD-1: 4,7
DD-2: 3 Bar Plombier
Min raka DD: 4-3
Min roliga DD: 7-3

Lycka till! 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.