Hemmahoppet står troligen över Elitloppet

204

Hemmahoppet står troligen över Elitloppet

Hemmahoppet står troligen över Elitloppet

Det mesta talar för att ett av de stora hemmahoppen står över Elitloppet.
– Som det ser ut just nu så är chansen mycket liten att Readly Express kommer till start, säger hästens tränare Timo Nurmos till Svt Sport.

Det ser ut som att travvärlden går miste om revanschmötet mellan Readly Express och franske travkejsaren Bold Eagle i Elitloppet på Solvalla 27 maj. I vintras betvingade den svenske kämpen Bold Eagle i Prix d’Amerique i Paris och kort efter loppet fick han en inbjudan till Elitloppet. Men då man valt att låta hästen jobba som avelshingst har han inte kunnat förberedas på bästa sätt och nu är tiden knapp att få honom i stridsdugligt skick.
– Jag hade hoppats att kunna köra nåt lopp innan Elitloppet. Men så har det inte blivit…så det ser mörkt ut, säger Timo Nurmos till Svt Sport.
Solvallatränaren har emellertid inte stängt dörren helt till travfesten på huvudstadsbanan.
– Han har sett bra ut i träning senaste tiden. Men därifrån till att klara två tuffa lopp på en dag är ett stort steg. Men vi kommer att försöka och bestämmer oss så nära inpå som möjligt. Veckan innan eller så.
Sexårige Readly Express har inte tävlat sedan han vann Prix d’Amerique i januari. Totalt har han vunnit 21 av 25 lopp och tjänat 15 miljoner kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.