Inför V75 Örebro – Formkurvan pekar uppåt för hela stallet

222

Formkurvan pekar uppåt för hela stallet

Formkurvan pekar uppåt för hela stallet och på lördagen har han tre starka kort att spela ut.
V75 på Örebrotravet kan bli en show med Daniel Redén i huvudrollen.

Den senaste månaden har stallets hästar vunnit mer än var tredje start. Fixstjärnan Propulsion vann sommarsäsongens första start på bra sätt i förra veckan och rapporteras ligga i ”ruggig fas” inför Elitloppet. Kort och gott har Solvallatränaren Daniel Redén vind i seglen.
– Vi har kommit rätt på det, med träning och foder och hela baletten. Det är harmoni på gården, säger Redén och pekar på ett par saker som fått hästarna att tända till.
– Vi bytte lite saker i kosten och så lade vi om banan, det har gett väldigt fin effekt.

Överraskade i Finland
I helgen kan segrarna fortsätta att strömma in. Daniel Redén kommer själv tillbringa lördagen i Helsingfors, där hans Heavy Sound tillhör segerkandidaterna i Finlandia-Ajo, men det hindrar honom inte ifrån att tillhöra huvudpersonerna i V75 på Örebrotravet. Dagens clou är Orebro Intn’l (V75-7) med 400 000 kronor till vinnaren. Loppet avgörs över mastiga tre varv och från 40 meters tillägg bär Daniel Redéns Call Me Keeper favoritskapet. Senast imponerade hästen stort när han trots en tung inledning lekte med motståndet i det finska storloppet Seinäjoki Race.
– Det var en stark insats och han överraskade rejält på mig. Att han skulle vara i så bra ordning trodde jag inte, säger Redén, som nu låter väldigt nöjd med sin häst.
– När jag körde honom inför senaste loppet, det var precis då vi hade lagt om banan, gick han rätt in i väggen mjölksyremässigt efter två intervaller. Nu joggar han tre intervaller på väldigt bra sätt. Det känns som att han är på väg tillbaka dit han var när han var på topp, då gjorde han några riktigt svettiga insatser.

Formen upp två snäpp
Solvallatränarens tre V75-hästar bär samtliga favoritskapet i sina respektive lopp. I stoeliten (V75-1) ligger vägen mot ledningen öppen från innerspår för In Toto Sund (V75-1). Hon gick i spets även senast när hon fick regelrätt stryk av Unique Juni (spår 8) men efter det har hon ryckt upp sig rejält i träningen enligt Redén.
– Jag trodde att hon skulle var lite alertare än hon var senast och jag blev lite halvbesviken på henne. Men man får tänka på att hon hade en lång resa från Frankrike i benen och hon hade inte tränat så hårt sedan hon kom hem.
– Nu känns hon klart uppåt i jobben. Hon är mer alert, piggare i hagen och mycket gladare, så formen har nog hoppat upp två snäpp skulle jag tro. Jag tror inte att jag kan få henne så mycket bättre än vad hon är nu.

Stabilare i psyket
Michelangelo Ås (V75-2) har hunnit göra fem starter för Daniel Redén. Någon seger har det ännu inte blivit i den nya regin men den tidigare så galopplystne hästen tycks ha blivit säkrare på benen och har tre raka andraplatser i resultatraden.
– Han gör bra lopp hela tiden och jag tycker att han utvecklas och blir tryggare i sitt psyke. Jag hade problem i början, han galopperade mycket och tålde inte så mycket i loppen, men nu tycker jag att han har stabiliserat sig väldigt bra och går hela vägen in i mål. I träningen blir han starkare och starkare hela tiden och jag tror att han kommer vara ytterligare lite förbättrad den här gången.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelHemmahoppet står troligen över Elitloppet
Nästa artikelGRATTIS Andreas, Johan och Pastore Bob!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.