Hemmaplan DD och V64

19

dd-tips dd-blogg

Så var vi äntligen inne i Elitloppsveckan. Veckan då man går runt med ett litet leende över läpparna mest hela tiden. Redan på onsdag känns det som att man smygstartar lite då Solvalla kör V86 och sedan vilar man en dag för att ladda inför tredagarstrav. Ni ska nu få mina tidiga tankar om Elitloppet. Från försök 1 tror jag att Mosaique Face, Vincennes, Support Justice och Nuncio går vidare. Jag tror det kommer laddas tufft från start här, främst från Royal Fighter och Wind Of The North men även Mosaique Face kan öppna. Tuff öppning och hårt tempo gynnar Support Justice och Vincennes. Vincennes är otroligt speedig och kan växla hela fältet över upploppet om det stämmer lite. Givetvis bör Univers de Pan ha en vettig chans att ta sig till final och jag kommer säkert stå där på söndag med lång näsa för vad jag nu säger men då får det bli så. Han har inte imponerat så väldigt i år och även om han såg väldigt fin ut senast med gott om krafter i behåll så är elitloppsförsöket något helt annat än vad Finlandia Ajo var. Presterar han på topp så vet vi att han matchar motståndet alla dagar i veckan men han har lite kvar att bevisa i år.
Från försök 2 tror jag att BBS Sugarlight, Maven, Voltigeur de Myrt och On Track Piraten tar sig vidare. 2014 års vinnare av Elitloppet, Timoko, hamnar utanför finalen denna gången. Det gör även Magic Tonight som jag faktiskt inte blivit så våldsamt imponerad av i år.
I finalen får vi alltså se Mosaique Face, Vincennes, Support Justice, Nuncio, BBS Sugarlight, Maven, Voltigeur de Myrt och On Track Piraten göra upp. Mycket avgörs såklart när man drar lott om startspåren men jag kommer hålla en tumme för Mosaique Face och Ludde som jag tycker är förtjänt av en elitloppsseger. Kommer bli tufft utmanad av Maven och Vincennes som kommer flyga över upploppet.
Ska bli otroligt kul att se!
Under lördagen bjuds vi på Harper Hanovers lopp. Har redan sett att det snackas en del om Berghans 7 Aghinetti och den ska vi hålla ögonen på under veckan! Intressant är att man kommer gå all in på 4 Order To Fly och rycker dojorna. Klarar han starten och kommer till spets kommer Lennartsson att köra så länge lampan lyser. 1 Tokio Hotell Hall och 2 Rocky Egedal är också givna segerkandidater.

Falcon Håleryd från fjärdespåret!!! i silverdivisionens final på lördag, hur gick det till? Har oturen med startspåren äntligen vänt 😉

Har en härlig dam i Diamantstoets final som jag hoppas inte blir alltför hårt betrodd. Återkommer angående henne senare i veckan.

Bronsdivisionens final är i vanlig ordning otroligt bra och där kommer det gå undan. Eller så gör det inte det om Jansson och Jeppas Maxi får styra alltför mycket. Hoppas övriga ger dom en match!

 

Ikväll är det V64 och DD på Halmstad och jag spikar 3 Je’Taime Express i DD-1, tror han vinner nu när han har ett lopp i kroppen.
I DD-2 testar jag att lira med 1 Impression, 9 Quantum Striking (första med Goop) och 10 Mr Arkansas Rose. Väljer medvetet bort Peter Untersteiners duo på dubbeln för att få ett roligare odds.

DD-1: 3 Je’Taime Express
DD-2: 1,9,10
Min raka DD: 3-1
Min roliga DD: 3-9,10

5 Wild Is The Wind är lite bortglömd i V64-1. Klart skrällduglig.
V64-2 tycker jag känns som ett öppet lopp då förhandsfavoriterna startar från bakspår. Måla på.
Tror Ludde leder runt om i V64-3 med 1 Light Brodde.

Lycka till! 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.