Hemmatränare optimist inför V86

27

justfixit

V86-tåget lämnar landets sydligare breddgrader och stannar till på Solänget på onsdag. Det är något hemmatränaren Martin Åkerlund sett fram emot ett tag.
– Jag har laddat för den här dagen länge och tycker att jag har hästar som ska kunna duga, säger Martin Åkerlund.

 

Martin bedriver en mindre rörelse och det har gått lite tungt vad det gäller tränarsegrar. Hittills står det noll i kolumnen, det är något han inte är nöjd med.
– Det är klart att jag inte är nöjd med resultatet. Det har faktiskt varit lite stolpe ut vid några tillfällen och ett par segrar borde det ha varit, berättar Martin.
Nu ser det ljusare ut för 30-åringen. I boxarna ser det bättre ut än någonsin med bland annat fyra treåringar som alla har kapacitet att visa framfötterna framöver.
– Jag vill inte nämna någon före den andre, jag kan bara konstatera att det ser bra ut och kul att gå till jobbet varje dag, säger Åkerlund.
Segrarna som syns
Solänget har ingen V75-dag i år och onsdagens tävlingar är det största som händer på Solänget i år. En seger på hemmaplan skulle förstås vara en höjdare för Martin och bra reklam.
– Det är ju segrarna som syns och vinna den här tävlingsdagen skulle sitta fint.
Martin har fyra uppsittningar och den bästa chansen har egentränade So Gå Ikaros (V86-5).
– Han gör första starten för mig och jag har laddat hästen för detta. Jag kommer att prova från start och han är snabb från början. Jag vet inte om jag vill köra i ledningen, det taktiska får ge sig. Jag tycker att So Gå Ikaros håller så pass bra klass att han ska kunna vara med långt framme.
– So Gå Hero (V86-1) känns jättefin i träningen. Nu provar vi lång distans och visar det sig att han klarar av det och gör ett bra lopp kanske vi testar Derbykval. Spåret är inga problem och jag kommer att ändra lite i balansen till den här starten. Jag tror det blir tufft att vinna, men trea-fyra kan han nog vara.
– Costa del Sol (V86-2) brukar jag köra och hon fick äntligen vinna senast. Hästen är väldigt kapabel, men inte att lita på. Vi provade öppet huvudlag på henne senast och då höll hon sig lugnare och det blir samma nu. Jag laddar lite från början och klarar hon bara första sväng är hon inte osäker sedan. Lacquer And Lace är riktigt bra och henne slår vi inte, men bakom henne är det öppet.
– Bourne Identity (V86-8) gjorde ett bra lopp senast och gick fint in i mål. Jag körde honom i ett jobb häromdagen och han kändes jättefin. Bourne Identity står hårt inne i loppet och vi startar mest för att det är hemmaplan. Jag får köra lite på chans och hoppas på lite tur, det är jag och hästarna värda, säger Martin Åkerlund.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.