Stenströmer är GLÖDHET på hemmaplan!

16

axevalla 2015

Han leder tränarligan i V75 och gör ett nytt succéår.
Inför helgens trippeltrav på Axevalla har Ulf Stenströmer laddat med 21 hästar till start, varav tio av dem i V75 på lördag.
– Det är en stor grej att vi kan ha 25 procent av stallets hästar till start den här helgen, säger Stenströmer och avslöjar sina hetaste V75-chanser.

Det väntar travfest i Skara med omnejd när Axevalla kör sina största tävlingar för året. På fredag börjar begivenheterna och fortsätter med V75 på lördag och Stochampionatet på söndag som även den dagen kryddas med en V75-omgång. Banans största tränare Ulf Stenströmer har laddat rejält och ser fram emot helgen med stor tillförsikt.
– Det är överlägset det största vi har här på banan och för hela regionen. Jag vill även påstå att för mig som hemmatränare är det årets största höjdpunkt överhuvudtaget. Både jag och hästägarna ska njuta av den här helgen. Vi har 25 procent av stallets hästar som startar och det är otroligt inspirerande, säger Ulf Stenströmer.
– Det är många hästägare som kommer på besök och på fredag och lördag bjuder jag på grillat och enklare mat och dryck i en stuga som vi har uppe på banan. På söndag slår vi på stora trumman och bjuder alla på fint käk med kallskuret. Det brukar vara väldigt uppskattat.
– Axevalla är också väldigt schyssta med stallbiljetter och förstår vad det betyder för mina hästägare att få komma in på stallbacken och hälsa på.

Tränarkung i V75
Ulf Stenströmer är på väg mot ett nytt succéår. Stallets hästar har hittills sprungit in 6,4 miljoner kronor och han ligger på en nionde plats i landets tränarliga. Men vad som är mer anmärkningsvärt är att Stenströmer leder V75:s tränarliga med 14 rikstotosegrar. Han har en segers försprång gentemot Robert Bergh och det är något som Axevalla-tränaren är mycket stolt över.
– Det var givetvis ingenting som jag ens funderade på när året började. Vi har ju mindre antal hästar än de största stallarna och genom åren har vi inte haft några riktigt bra rikstotohästar. Så det är fantastiskt att vi har kunnat vara med och strida så här länge som vi gör nu. Det är också bra spridning på vinnarna och åtta, nio, av de 14 segrarna är med olika hästar så det är riktigt kul.
– Jag förstår ju att det inte är realistiskt att vi ska hålla ledningen året ut men bara det segerantalet som vi har idag kommer innebära att vi åtminstone kommer att vara topp fem när året är slut. Det är i alla fall hedersamt att kunna vara med och hugga så här länge för V75 är det viktigaste skyltfönstret vi har, säger Stenströmer.

Populär hos hästägarna
Stenströmer har 80 hästar i träning för dagen och det finns plats för fler hästar om han så önskar och kan få.
– Vi har fått många förfrågningar och även från nya hästägare så det är jättekul. Det är ett par spännande nyförvärv på väg in den närmaste tiden. I fjol vid den här tiden hade jag klart med en ettåring och i år har jag redan klart med tio hyperintressanta ettåringar. Vi har även 15 tvååringar så vi ligger längre fram i nyrekryteringen än vi gjorde förra året, säger Stenströmer.

Vilka av dina tio V75-hästar på lördag tycker du är de hetaste chanserna?
– Vi har många bra chanser och på förhand tror jag knappt att någon av mina V75-hästar är riktigt avsågad. Alla vi har med är i fin författning och det ska bli jättespännande.
– Men om jag ska framhålla några lite extra så får det bli Oliver Kronos (V75-7), Ritzo (V75-4) och Tokio Hotel Hall (V75-6). Ja, kanske även Versailles (V75-5) är tidig.

”Man får nypa sig i armen”
– Oliver Kronos (V75-7) har ju faktiskt blivit bättre sedan han kom till oss från Flemming Jensen. Det känns otroligt kul för Flemming är ett sådant namn som man alltid har sett upp till och det är en fantastiskt duktig tränare. Oliver har utvecklats väldigt bra och har fått tuffa lopp på slutet och bombat fram i dödens varje gång. Senast fick han stryk av Nimbus C.D. men den hästen var ”preppad” för det loppet och jag tror inte att det är många som hade slagit honom den dagen. Jag var supernöjd med vår häst.
– Nu är det lång distans på och jag tror att han är en av de hästarna i loppet som är mest gynnad av distansen. Han är stark och rejäl och jag gissar att många av de andra gärna vill ha ryggen på honom. Jag är grymt nöjd med hur han är i träningen och det är nästan så att man får nypa sig i armen att han har blivit en sådan följetång. Jag hoppas att vi får fortsätta att njuta av honom i gulddivisionen framöver, säger Ulf Stenströmer.

”Stort hjärta och fin inställning”
– Ritzo (V75-4) kom till mig för ungefär ett år sedan och det är en häst som inte ser mycket ut för världen men han har ett stort hjärta och en fin inställning. Han var helt grym när han vann på Åby och sedan galopperade han faktiskt bort en seger i Åmål fyrahundra meter kvar. Senast tog jag ut honom i ett lopp i Årjäng där jag förstod att han skulle ha bra chans. Han behövde de poängen och nu står han perfekt inne i sin klass i V75. Spår två i voltstart är alltid lite lurigt men han är så pass förnuftig att jag tror att han fixar det.
– Tokio Hotel Hall (V75-6) var ju jättefin vid V75-segern senast och det är en grymt bra häst. Jag har sagt hela tiden att han kommer att bli bäst som fem-, sex- och sjuåring då han är stor och slapp. Det finns fortfarande mycket utveckling kvar i honom. Han har varit väldigt spänd och är lite fortfarande men det är mycket bättre nu än tidigare. Det är en väldigt snygg häst och jag tror inte att jag har någon i stallet som är snyggare än vad han är. Läget är bra och han är rätt så startsnabb. Jag har bra feeling och sköter han sig är det bra chans.
– Versailles (V75-5) har toppform och gjorde sitt livs bästa lopp senast. Han är snabb ut och framspår gynnar honom. Som sagt, det är många som kan ha lite chans av mina hästar, kanske allihopa.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.