”Herregud, vad är det för utveckling…”

41

Expertens plusbetyg efter V75 på Solvalla

1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Zenit Brick får fem plus av Trav365:s expert Christoffer Wickman.

TRAV26 december 2017 19:49

Det var skrällarnas afton på annandagen på Solvalla – vilket bäddade för miljonutdelning.

Favoriterna föll som furor i leran på huvudstadsbanan.

I de svåra förhållandena så fick vi ändå se flera vassa insatser.

På klassiskt och traditionsenligt vis var det V75-finaler på Solvalla på annandagen, och i de svåra förhållandena som var på Solvalla under tisdagen fick vi endast se en favorit, av totalt sju, stå pall.

Det gjorde att utdelningen för sju rätt stack i väg till sjusiffrigt belopp.

I leran på Solvalla fick vi se flera vassa insatser, där utvecklingen på en häst, samt potentialen inför framtiden hos en annan, stack ut mest.

V75:s 5 bästa prestationer – och den sämsta

+++++

Vem: 1 Zenit Brick (V75-6)

Kommentar: Men herregud, vad är det för utveckling som Timo Nurmos häst haft den här säsongen? Han är relativt färsk i högsta klassen, men det ser ut som att han varit i högsta klassen i flera år. När Björn Goop kastar loss i spåren sista 500 meterna så går Zenit Brick dubbelt så snabbt som alla andra, och när han får Nadal Broline utvändigt om sig sista biten så sträcker han på sig på klasshästens vis. Vart ska detta sluta?

++++

Vem: 12 Double Exposure (V75-1)

Kommentar: Oj! Hon är bara fyra år gammal, tävlade med skor runt om för första gången i Sverige, och hade dessutom lottats till iskallt utgångsläge med bakspår. Men, Daniel Redéns härliga tjej klev runt Stoeliten busenkelt och den här blir mycket, mycket intressant att följa framöver. Redén har sagt att detta kan vara nya Delicious…

+++

Vem: 12 Olle Rols (V75-2)

Kommentar: Grattis Mats Rånlund, här har du fått fram en häst som du kan ha mycket kul med framöver. Kusken Peter Ingves visste verkligen vad han hade att köra med då han omgående avancerade fram utvändigt ledaren, och därifrån sedan plockade ner ledande Eelis i en frän upploppsduell. Det här var Olle Rolls tredje raka seger och han har visat att han kan vinna från alla positioner.

++

Vem: Peter Ingves

Kommentar: Vilken annandag för den 57-årige kusken. Han gjorde resan från Halmstad till Solvalla för att köra två hästar på V75, och det slutade med dubbelseger. Olle Rolls var bara bäst, och med Joakim Lövgrens Jairo fick man ett bra lopp i rygg på ledaren, och när luckan kom som på beställning mitt på upploppet avgjorde de enkelt. Grattis, Peter!

+

Vilka: Staro Ivy League (V75-4) & Ragazzo da Sopra (V75-7)

Kommentar: Det räckte bara till en tredjeplats för Staro Ivy League och en andraplats för Ragazzo da Sopra, men vilka lopp de gjorde, i nederlagen. Staro Ivy League fick en vid förstasväng och sedan fick han vandra utvändigt ledaren hela vägen och höll tappert värre, och Ragazzo da Sopra var med i en tuff öppning på den kladdiga banan, hade positionsstrul i sista sväng, men var ändå klar tvåa i loppet. Bägge hästarna visade knallform.

Vem: Robert Bergh

Kommentar: Åbytränaren leder V75-ligan och hade väl förspänt på förhand, men annandagen på Solvalla, i leran, blev ingen lyckad dag för stjärntränaren. Geisha Sund, Nahar, Angle of Attack och Digital Ink gav som bäst en fjärdeplats, och det var nog inte vad Bergh räknat med på förhand.

26 december 2017 19:49

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.