Heta lördagschanser för Reijo

33

reijo

Reijo Liljendahl är het inför dubbeljackpoten på V75.
Av hans fyra starthästar är tre favoriter och en andrahandare.
– Shadow Woodland har en intressant uppgift. Men jag tror även mycket på Mellby Apollo, säger Reijo.

Solvallatränarens stall har passerat tio miljoner kronor i inkörda pengar i år. Han ligger på tionde plats i landets tränarliga och hästarna har totalt tagit 80 segrar. Under derbyhelgen på Jägersro blev det tre V75-segrar, först på lördagen genom Nadal Broline och Top of the World och på söndagen med Fire to the Rain. Tidigare i veckan så kvalade både Policy of Truth och Grant Boko in till Svenskt Travkriterium. På lördag vankas det dubbeljackpot på V75 som avgörs på Solänget. En ensam vinnare kan då ta hem 58 miljoner kronor enbart på sju rätt.
Reijo Liljendahl selar ut fyra hästar, varav tre av dem är favoriter (Danne Edel, Shadow Woodland och Snyting) och en andrahandare (Mellby Apollo).
– Det är tufft men det är lirarna som avgör. Hästarna är mycket bra i ordning i alla fall, säger Reijo Liljendahl.

Fin i veckans jobb – ”Helnöjd”
V75-omgångens största favorit är Shadow Woodland i Gulddivisionen. Han är härdad i V75 och avslutade senast sista åttahundra metrarna efter 1.08 i det loppet som Nadal Broline vann på Jägersro.
– Shadow Woodland (V75-3) har jag kört jobb med i dag (torsdag) och han verkar fin. Jag körde honom även i måndags och då var jag också helnöjd. Hästen har bra form och avslutade starkt ute i spåren senast i Malmö. Det var en mycket bra insats. Jag har alltid tyckt att det har varit en bra häst och nu har han vuxit in i högsta klassen. Nu har han spår en bit ut men han är väldigt snabb om Uffe väljer att ladda med honom. Då brukar han bara kliva förbi de andra från början. Eftersom det är full distans så byter vi från ett helstängt till ett norskt huvudlag. Barfota fram som på slutet och samma vagn.
Är det din bästa chans på V75?
– Ja, men jag tycker även att Mellby Apollo har en lika bra chans.
– Han var bra i två raka segrar efter ett längre uppehåll men senast travade han inte och det blev galopp till slut. Han är behandlad efteråt och känns klart bättre i jobben igen. Jag tycker att hästen är lika fin nu som vid segrarna. Han är mycket startsnabb och har ett bra läge. Senast höll han ledningen från innerspåret i Örebro mot en så pass startsnabb häst som Tripolini V.P. Kommer han till ledningen får han gå där. Jag har bra feeling och det blir återigen barfota runt om, helstängt huvudlag och samma vagn som tidigare.

”Är stark och gynnad av lång distans”

Vad säger du om dina övriga två V75-favoriter, Danne Edel och Snyting?
– Danne Edel (V75-1) är en ”traktor” som fick en tuff öppning senast men han höll bra till tredjeplatsen. Det är en stark häst som är gynnad av den långa distansen som det är nu. Spåret är perfekt och det blir barfota fram och skor bak. Jag vill inte ta några risker att det ska slita på fötterna när det är 2600 meter. Vi byter till vanlig vagn nu när det är voltstart. Han borde kunna duga en bit här.
– Snyting (V75-6) har två raka segrar och har varit bra och visat fin form. Nu har han fått vänta lite för att han ska få en vettig uppgift men då fick han ett dåligt spår. Hästen står bra inne i loppet penningmässigt men från spår elva vet vi hur svårt det är på V75. Han har i alla fall tränat bra och det blir barfota runt om som vanligt, om det nu inte blir dåligt väder för då blir det skor. Det blir vanlig vagn nu när det är voltstart men jag har däremot inte bestämt huvudlag ännu. Troligen blir det Open Eye-huvudlag, säger Reijo Liljendahl.

Föregående artikelSå har de vunnit miljoner på V75
Nästa artikelGrand Slam-Tobbes miljondrag till V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.