Hetare än Delicious U.S.?

42

daniel reden jackpot

Han var tvungen att stryka världsrekordhästen Delicious U.S.
Men Daniel Redén är ändå ett hett namn inför i lördagens V75-jackpot.
– Västerbo Highflyer och Be Spontaneous är de hetaste chanserna, säger Solvallatränaren.

Delicious U.S., som travat världsrekord i sina två senaste starter, har ont i halsen och får stanna hemma i stallet. Trots det har hennes tränare två heta V75-chanser. I gulddiviisonen startar Daniel Redén Västerbo Highflyer, som senast såg ut att gå mot seger från ledningen men fick se sig nerspeedad av Nimbus C.D. strax före mållinjen.
– Jag tror att han kommer att prestera lite bättre än vad han gjorde senast i Bollnäs för efter tre heat i Åby Stora Pris hade jag varit snäll mot honom i träningen och det visade sig de sista 100 meterna. Men jag var jättenöjd med honom och jag tror att han har gått framåt ganska mycket med loppet, säger Redén.
I Åby Stora Pris för en månad sedan vann Västerbo Highflyer det första heatet och efter en blek insats i det andra fick han ge sig mot Support Justice i skiljeheat.
– Det är svårt att säga om han kommer att vara lika bra nu som när han vann det första heatet på Åby men han känns fin hemma så jag tror det. Det är några bra med i loppet men jag tycker att han har gjort det bra mot högsta eliten på slutet och jag tror att han kommer att vara med där framme. Han kommer gå barfota som tidigare och jag hoppas få ett fint rygglopp för jag tror att han är bättre i ryggar.

”Framåt med loppet”
I lärlingsloppet startar Daniel Redén Sprintermästarfinalisten Be Spontaneous från spår sju. Senast vann hästen från ledningen efter sex veckors tävlingsuppehåll.
– Han gjorde ett jättebra lopp, jag blev imponerad av honom. Han blev lite trött till slut men det är med honom som med Västerbo Highflyer, han kommer gå framåt med loppet. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp men det är ett lärlingslopp med 15 hästar och han har ett vingelläge. Men kusken är duktig och han kommer nog att lösa det ganska bra, och då kan han vara med där framme. Det blir skor den här gången men det hade han i försöket till Sprintermästaren och då var han väldigt bra så jag tror inte att det är någon nackdel. Han ska nog streckas, det tro jag.

Den gamle Sorbet
Daniel Redén tror inte att Mousse (V75-1) har någon segerchans i stoeliten och han ligger även lågt beträffande Sorbets (V75-7) segermöjligheter i bronsdivisionen, även om hästen visade fin form senast.
– Han var riktigt blek i derbykvalen på Jägersro men senast tyckte jag att det var den gamle Sorbet igen. Han gick ett 1.10-varv till slut. Då var det 2 600 meter och han vill helst ha 3 100 meter. Nu är det 2 100 meter och då kommer man inte särskilt långt på hans 1.10-varv när man sitter långt bak. Jag hoppas att han kan tjäna en fin peng men jag tror inte att det går att vinna loppet.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.