Hetaste Vinnarduon i Sverige just nu!

20

image-19

Vad får du om du kombinerar segermaskinen Nadal Broline och catchdrivern Ulf Ohlsson? Du får Sveriges hetaste vinnarduo – just nu.
– De är min bästa chans, säger tränaren Reijo Liljendahl.

Nadal Broline radar upp segrar lika säkert som han avancerar ute i spåren. Han är skoningslös när det väl gäller och ger sällan någon eller några ens möjligheten att komma in i matchen.
Likheterna med tennisproffset Rafael Nadal är slående. En slugger, som bara dammar på från början till slut. Ingen pardon. Att vinna är allting och att förlora är ingenting. Bara att skaka av sig och ta sig upp på vinnarspåret igen.
Blott 14 starter har Reijo Liljendahl-tränade Nadal Broline gjort. Tio av dem har resulterat i seger. Som sämst har femåringen blivit fyra. Något som var en engångsföreteelse. En dålig dag på jobbet helt enkelt.
– Han går alltid bra. Det är hans styrka. Att han är väldigt bra i princip hela tiden. Jämn i sina prestationer samtidigt som han utvecklas med varje start. Nadal Broline har ingredienserna som krävs för att bli riktigt bra, säger Reijo Liljendahl.

”Min bästa chans”
På Dannerotravet i lördags krossade Nadal Broline sina konkurrenter på ett mäktigt men ändå mjukt vis. Det såg minst sagt enkelt ut. Nu väntar final i Bronsdivisionen och bakspår på Åby.
– Jag ser fram emot det här. Hästen är i riktigt fin form, vilket insatsen på Dannero vittnar om. Visst, sämre utgångsläge nu och bättre hästar emot men Nadal Broline har visat att han kan gå riktigt rejäla slutvarv om det krävs.
I sulkyn sitter, som vanligt, Ulf Ohlsson – Sveriges i år segerrikaste kusk. Ekipaget blir utan tvekan klara streckfavoriter och det med rätta.
– De är min bästa chans. Helt klart, säger Reijo Liljendahl, som utöver Nadal Broline har ytterligare två hästar med inom V75-spelet.

Tror på Shadow Woodland
Nadal Broline är inte van med så här täta starter som det blir nu. Bara en vecka emellan. Kan det påverka och i så fall hur?
– Klart det kan påverka. Hur kan jag inte svara på. Men som hästen ser ut talar ingenting för att det leder till någonting negativt. Min häst är pigg och fräsch.
Gör du några utrustningsförändringar?
– Det har jag inte bestämt. Men det är ingenting avgörande hur som helst. Han har vunnit med skor, utan skor, olika skor och så vidare.
Vad kan du berätta om dina övriga chanser, Shadow Woodland och Västerbo Paymyday, som båda går ut i silverfinalen?
Shadow Woodland är bra och i fin form. Han avslutade bra efter vilsam resa senast och är en bra häst i grunden. Jag har en bra känsla inför detta lopp.
Västerbo Paymyday har också bra form, men jag tror inte att han slår min andra häst, Shadow Woodland, i loppet.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.