Vad tror ni om ”Nya” V75?

43

image-18

Ny starttid för V75, ett helt nytt sätt att följa hästarna i loppen och en studio i världsklass.
Där är några av nyheterna som väntar när travets stora tv-satsning sjösätts på lördag.
– Det kommer bli en helt ny nivå på travsändningarna, det vågar jag påstå, säger Johan Edlund, exekutiv producent för travsändningarna i TV4.

När några av världens bästa travhästar på lördag gör upp i V75 kan TV4:s tittare följa dramatiken mer ingående än någonsin tidigare. Den största nyheten är den unika teknik som kommer att ge en helt ny upplevelse av loppen. Varje häst utrustas med en transponder och i underkant av bilden visar rörlig grafik hästarnas exakta positioner.
– Personligen har jag drömt om det här länge och jag tror att det kommer bli en superhit. Oavsett hur mycket eller lite intresserad man är kommer man ha glädje av det här, säger Johan Lindberg, Svensk Travsports generalsekreterare.
Den nya tekniken kommer i första skedet att användas i V75- och V86-sändningarna och grafik kommer även att visa hur långt det är kvar till mål, hur fort hästarna springer, mellantider, om någon häst blir diskvalificerad, vilka som är strukna samt odds och spelprocent på varje häst.
– Det här systemet har otroliga möjligheter och vi kan få fram väldigt mycket ny data som inte finns i dag. Vi kommer ta det steg för steg och utveckla det hela tiden. På sikt kommer vi ha statistikskyltar som till exempel visar vilken häst som sprang längst, säger Erik Westberg.

Ny starttid och direktsänt crescendo
På lördag är det också premiär för V75-spelets nya starttid. Istället för 14.30 kommer första V75-avdelningen att starta 16.20. Just på lördag sänds allt trav i TV4 men framöver kommer V75 Direkt att börja 14.30 i TV12 för att 18.00 fortsätta i TV4, där ett sammandrag av de fem första avdelningarna sänds innan de två avslutande loppen går live.
– Vi har gjort en hel del undersökningar av beteendemönster som visar att folk gör mycket annat på lördagarna och har mer tid senare på dagen. Dessutom har vi sett i Finland och även på V86 att omsättningen ökar med senare starttid. Att de två sista loppen sänds live höjer också upplevelsen och blir som ett crescendo på lördagen, säger Thomas Bertilsson, PR-ansvarig på ATG.

”Otroligt lyft för travsporten”
TV4, ATG, Svensk Travsport och travets eget mediabolag Kanal 75 kallade på tisdagen till pressvisning i den nybyggda tv-studion i Värtahamnen i Stockholm. I den toppmoderna studion där programledarna Jessica Almenäs och Per Skoglund kommer att stå vid rodret finns näst intill oändliga möjligheter att maximera upplevelsen för tittarna. Studion på 400 kvadratmeter rymmer bland annat två krankameror, en enorm välvd led-vägg och flera led-skärmar löper runt dekoren. Framför det hästskoformade studiobordet finns en yta där hästar, tränare och kuskar kan presenteras virtuellt i 3D.
– Jag tror stenhårt på det här och att det på sikt kommer att ge ett otroligt lyft för travsporten, säger Erik Westberg, vd på Kanal 75.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

2 KOMMENTARER

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.