Hierro Boko skrällvann i Mikkeli på 1.08,3 – näst snabbast i Europa

40

hierro boko skrällvann i mikkeli på 1.08,3 – näst snabbast i europa

Det blev ett ursinnigt tempo i det finska storloppet St. Michel-Ajo.
Mellby Jinx och Hail Mary duellerade framme i täten och öppnade första kilometern efter 1.07,5.
Över upploppet spurtade Hierro Boko till en sensationell seger – och Santtu Raitala bjöd på segergest i god tid före mål.
Vinnartiden blev 1.08,3/1609a – vilket är den näst snabbaste segertiden i Europa.

Under söndagseftermiddagen kördes Grupp 1-löpningen St.Michel-Ajo i Mikkeli och det utmynnade i en rejäl fartfest. Mellby Jinx öppnade blixtsnabbt till ledningen och Daniel Wäjersten svarade resolut ledningen när Örjan Kihlström kom fram på utsidan med en mycket löpsugen Hail Mary som satte upp farten ytterligare. Den första kilometern travades efter 1.07,5 och med i andra par utvändigt, några längder bakom tätduon, fanns Hierro Boko. Den sistnämnda sög sig allt närmare i sista sväng och kom upp i rygg på Hail Mary. Den sistnämnda kopplade greppet på ledande Mellby Jinx vid upploppets början, men det var bara temporärt för när Santtu Raitala vred ut Hierro Boko avgjorde hästen i ett nafs. Han försvann ifrån till en överraskande lätt seger och Santtu Raitala bjöd på segergest under i princip halva upploppet. Segertiden blev 1.08,3/1609 meter med autostart, vilket var nytt banrekord i Mikkeli. Det gamla löd på 1.08,9. Förstapriset uppgick till 80 000 euro, men i och med banrekordet så utgick det även en bonus på ytterligare 10 000 euro.
Den snabbaste segertiden i Europa har Ringostarr Treb när han vann Hugo Åbergs Memorial 2017 på tiden 1.08,2/1609a, efter att Propulsion diskvalificerats som måletta.

Succé hos Hannu Korpi
Hierro Boko tränas av Hanna Korpi som har gjort stor succé med topphästen sedan han fick honom i träning i Finland efter att ha köpt honom från den tidigare ägaren Kari Lähdekorpi. Hierro Boko har tidigare tränats av Marcus Lindgren och Hanna Lähdekorpi. Det här var hästens tredje raka seger och han har tidigare i år bland annat vunnit Winter Trot på Bergsåker med en halv miljon kronor i förstapris i.
Tvåa i mål blev en tapper Hail Marry som föll med flaggan i topp och noterade tiden 1.08,6. Trea blev en bra avslutande Bengurion Jet och han tog sig precis förbi Mellby Jinx på mållinjen och förpassade den sistnämnda till fjärdeplatsen på samma tid, 1.08,7.

Föregående artikelInför V75: Drömläge för Click Bait – ska ge favoriten en match
Nästa artikelIngen start i Hugo Åbergs för San Moteur

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.