Inför V75: Drömläge för Click Bait – ska ge favoriten en match

78

inför v75® drömläge för click bait – ska ge favoriten en match

Superstjärnan San Moteur är den stora favoriten i Årjängs Stora Sprinterlopp.
Men i den andra sidan av ringhörnan väntar utmanaren Click Bait från ett drömspår.
– Det är väl läge att syna lite här, menar kusken Per Lennartsson.

 V75® från sommaridyllen Årjäng med det klassiska ”stora sprinterloppet” som lördagens höjdpunkt.
San Moteur visar upp sig för den värmländska publiken och gör sin första start sedan han slutade tvåa i Elitloppet – och blir givetvis stor favorit.
Men är det någon som ska kunna knäcka den svårknäckta favoritnöten så är det kanske 2 Click Bait (V75-7). Stefan Melanders sprinterspecialist har sett strålande ut på sistone. Efter att ha varit runner-up bakom Hail Mary i Jämtlands Stora Pris lekte han senast hem Kalmarsundspokalen från ledningen.
– Han kändes fantastiskt fin senast i Kalmar och han verkar trivas där för året innan gjorde han ju kanske sitt livs bästa lopp där när han vann på 09,1 från tredje par utvändigt, säger Per Lennartsson som i regel brukar kuska Click Bait och han fortsätter:
– Det känns som att han är i ordning och konkurrenterna får inte ha någon ”halvrisig” dag för då blir det jobbigt att hinna i fatt honom.

Ingen anledning att inte prova
När det kommer till Click Bait så är det ett väldokumenterat faktum att den sexfaldige miljonären trivs som allra bäst över kort distans och i spets. Av den anledningen får lördagens förhållanden sägas vara perfekta: 1640 meter med bilstart och nummerbricka två.
– Alltså, San Moteur är väl som alla vet kanske en bättre häst än Click Bait. Jag har full respekt för San Moteur men över sprinterdistans kan ”Clicken” mäta sig med honom. Vi har det spåret som vi har, hästen är i full form och San Moteur har inte gjort någon start sedan Elitloppet, så det är väl läge att syna lite även om jag är medveten om att det blir tufft.
Du kommer att försöka ge favoriten en match, låter det som?
– Det finns ingen anledning att inte göra det. Sedan får man vara ödmjuk om man får stryk av en häst som är bättre, men han är inte helt lätt att ta sig förbi, Click Bait och Årjäng har inte världens längsta upplopp heller. Någonstans i periferin talar det för oss, men som sagt, San Moteur slår man ju inte hur lätt som helst, det vet vi ju.
Du är laddad inför att köra Click Bait i Årjängs Stora Sprinterlopp?
– Jag tycker det ska bli jättekul, det är det alltid att köra den här hästen, han ger en sådan positiv energi även om man inte vinner varje gång. Men när det är de här loppen av lite tyngre dignitet, då höjer man sig själv litegrann.

Föregående artikelDD Tips inför V75 den 15 juli 2023
Nästa artikelHierro Boko skrällvann i Mikkeli på 1.08,3 – näst snabbast i Europa

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.