Your Highness i Olympiaelden på V75

28

your highness travnyheter

In i elden på allvar.
Efter sex segrar på sju starter på Vincennes i vinter är det på lördag dags för Olympiatravets final för Your Highness.
Tränaren Fabrice Souloy åker från Frankrike med god tro.
– Hon möter hårda hästar men vi har en bra kusk och hästen är bra själv också.

På lördag – under Valborgsmässoafton – är det dags för Olympiatravet final på Åbytravet med en och en halv miljon kronor till segrande häst.
En av de inbjudna stjärnorna som inte behövt kvala in till loppet är Your Highness.
Det svenskägda stoet kommer hem till Sverige efter en mycket framgångsrik vinter i Paris som innehållit sex segrar på den franska nationalbanan Vincennes.
Motståndet på Åby är stoets tuffaste hittills i karriären.
– Jag har inte koll på alla hon möter men det är klart att jag känner igen B.B.S.Sugarlight, On Track Piraten och några till. Det är ett jättebra lopp och det är roligt för sporten att några av de bästa möts så här tidigt på säsongen, säger franske tränaren Fabrice Souloy.

”Femte – perfekt”
Your Highness var ett av Sveriges allra bästa ston då hon lämnade Ulf Stenströmers träning i höstas efter 16 segerlopp och drygt 2,7 miljoner kronor intjänat.
Nu återvänder hon under fransk flagg med nästan det dubbla på vinnarkontot efter ett halvår hos Fabrice Souloy.
Sjätte segern (i sjunde starten) togs efter ett vilsamt lopp och lucka till slut för två veckor sedan på Vincennes. En bra uppladdning för Your Highness som ofta får utnyttja styrkan i loppen.
– Hon är bra för dagen och gick bra senast. Hon var jättefin i söndagsjobbet också och allting ser bra ut. Jag hoppas på det bästa. Hon fick ett femtespår på lördag och det är perfekt då hon ändå inte kan ta ledningen. Hon är inte jättesnabb bakom bilen men är väldigt stark den senare delen av loppen i stället. Det kan bli bra det här, säger Fabrice Souloy i telefon vid lunchtid på måndagen.

”Ingen stress med henne”
Transporten med Your Highness väntas rulla in i Mölndal tidigt fredag morgon. Det svenskfödda stoet har då lite över ett dygn på sig att ladda för Olympiatravet som går som det näst sista loppet på V75-kupongen under den jackpotkryddade omgången på Åbytravet.
Finalen håller hög klass och är en av de öppnaste på många år. Åtta hingstar och valacker mot två ston. Your Highness utgör tillsammans med Anna Mix ett franskt ”damlag” i loppet.
– Your Highness har utvecklats mycket den här vintern. Hon blir bara bättre och bättre och jag tror att hon kommer att få ett mycket bra år. Vi har bra lopp i Frankrike framöver men det finns även fina lopp i Skandinavien. Allt ligger öppet och vi har ingen stress med henne.

Plussar för Goop
Björn Goop har tidigare varit förstekusk på Your Highness och duon har tagit många stora segrar tillsammans Sverige. På lördag kör Goop stoet igen, för första gången sedan i augusti.
– Vi har en bra kusk och hästen är bra. Jag kommer att vara på plats på lördag och är glad över att ha fått den här inbjudan. Även om det inte precis är hennes sista lopp för säsongen är det klart att vi hoppas att hon ska kunna segerstrida. Det borde vara toppform och eftersom hon går bra hela tiden ändrar vi inget i utrustningen. Hästen tävlar utan skor som vanligt på lördag och det är ingen speciell utrustning i övrigt, slutar Fabrice Souloy:
Olympiaelden brinner på innerplan i majbrasornas Sverige på lördag. Och motståndsmässigt är det in i elden på allvar för det svenskfödda och svenskägda stoet.
Kristofer ”Fölet” Jakobsson på Åbytravets sportavdelning om lördagens svårbedömda start:
– Hästen har utvecklats fint i Frankrike och körs av regerande Åby-champion Björn Goop. Jag tror att Your Highness blir hyperfarlig.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.