Höjd åldersgräns för ston – får tävla till 14

49

höjd åldersgräns för ston – får tävla till 14

Svensk Travsports styrelse har fattat beslut om förändringar i reglementena för 2023.
Bland annat blir det höjd åldersgräns för varmblodigaston från 10 år till 14 år.

Att ston från och med 2023 får tävla till och med de är 14 år innebär att Svensk Travsport likställer reglerna för ston med den befintliga åldersgränsen för varmblodiga hingstar och valacker. Förändringen gäller från de kullar som är födda 2012.
I år har 58 varmblodsston från kullen 2012 tävlat i Sverige och dessa kan nu alltså fortsätta tävla tills de är 14 år. En av dem är Mickro Vick (bilden) som startar på V75® på fredag på Halmstad. De nya reglerna innebär att hon får tävla vidare även efter nyår och fyra år ytterligare.

18-årsgräns för att köra lopp
Svensk Travsports styrelse beslutade även att från och med 2024 inför en 18-årsgräns för att köra lopp. På förbundets hemsida förklarar man beslutat:
”Juniorchans infördes när Spellagstiftningen ändrades och spel på personer under 18 år förbjöds. Svensk Travsport ansåg då att det var skäl att införa speciella lopp där ungdomar under 18 år fick köra. Utfallet har inte riktigt blivit det förväntade och från 2024 är det åter artonårsgräns som gäller i samtliga lopp i Sverige. Under 2023 kommer lopp med Juniorchans att finnas kvar men i något minskad omfattning.”

Föregående artikelInför V86 (jackpot): ”Från spets kan hon bli väldigt svårslagen”
Nästa artikelFem tippar V75 till Solvalla 26 december 2022

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.