Inför V86 (jackpot): ”Från spets kan hon bli väldigt svårslagen”

92

inför v86® (jackpot) ”från spets kan hon bli väldigt svårslagen”

Tre dagar före julafton. Jackpotomgång av V86®.
Åbytränaren Per Henriksen vara nyckeln till en tidig julklapp.
– Skulle de komma till spets igen så tror jag hon kan bli väldigt svårslagen här, säger han om sin bästa chans under kvällen.

 En omgång av det mer lättlösta slaget förra onsdagen mynnade ut i en jackpot på V86® den här veckan.
En ensam vinnare på V86® beräknas kunna bli 18 miljoner kronor rikare, en förstklassig julklapp redan tre kvällar före ”dopparedan”. Årets sista V86® delas mellan Solvalla och Åby och på den senare av de båda banorna kan hemmatränaren Per Henriksen spela en avgörande roll. Han selar ut en trio under kvällen och sin bästa chans har han, enligt egen utsago, i den femte avdelningen.
Det handlar om det tyskfödda fyraåringsstoet 1 Lazy Breeze (V86-5) som anlände till Henriksens regi i höstas och som därefter tagit två segrar. Senast på Färjestad spårade hon varje meter av loppet.
– Hon vann ju väldigt lätt från ledningen senast och det var absolut inte tomt i mål, hon gick väl i 1.12-tempo sista 500 meterna och då blev det svårt för de andra att ta något. Vi har fått samma spår nu, det passar bra och skulle de komma till spets igen så tror jag hon kan bli väldigt svårslagen här. Missar de ledningen så får de nog ändå en bra position och borde ändå kunna vara med och slåss bland de tre, säger Per som tillägger:
– Jag tycker att Lady Breeze är min bästa chans under kvällen.

Visat storform i sina senaste starter
Därmed inte sagt att det inte finns fler möjligheter till seger för tränarnestorns stall under aftonen.
Sexårige 4 Kadabra Dream (V86-3) kommer med ett riktigt vasst facit från sina senaste starter. Valacken skrällvann mot bra konkurrens på Bjerke i början av november och har sedan följt upp med en ny seger och senast ett andrapris. Då som knappt slagen efter en tuff resa.
– Kadabra Dream är i riktigt fin form nu och den är nog så bra den kan vara för dagen. Vi fick ett hyggligt spår också och händer det inte något väldigt speciellt så borde han definitivt kunna vara med bland de tre här. Om han kan vara aktuell för ledningen vet jag faktiskt inte, då han nog sällan gått i spets riktigt, men det är samtidigt en häst som är som allra bäst när han får gå ”på rulle” och kan avsluta riktigt fort när han får spara krafterna till slut. Han ska räknas.

Formen bättre och bättre – men inte läget
Tredje chansen från stallet är 11 FromHeaven Idzarda (V86-1) redan i den inledande avdelningen.
En häst med form som är klart bättre än vad resultatraden ger sken av, men som tack vare ett mindre lukrativt utgångsläge den här gången får ses mer som en ”kantboll”.
– Han avslutade ju bra senast och gången före satt ju hästen helt fast, så han har blivit bättre och bättre tycker jag. Men läget är väldigt tråkigt, för det här är inte typen som kan göra så mycket jobb själv för dagen. Skulle det lösa sig från läget så kan han vara med en bit där framme, men vi får i första hand jaga pengar från det här spåret, avslutar Per Henriksen som meddelar att det inte genomförs några större förändringar i utrustningen och att samtliga hästar fungerar fint med skor på alla hovar.

Föregående artikelInför GS75: Hemmaamatören har laddat lite extra
Nästa artikelHöjd åldersgräns för ston – får tävla till 14

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.