Inför GS75: Hemmaamatören har laddat lite extra

24

inför gs75® hemmaamatören har laddat lite extra

Bergh eller Wäjersten?
Svaret kan bli Jessika Sidbäck.
Hemmaamatören har laddat lite extra till GS75® och kan mycket väl bli segerrikast på Bergsåker på söndag.
– Jag tror väldigt mycket på Farmpilot och räknar med att vara i segerstriden, hälsar Sidbäck.

Jessika Sidbäck sysslar med det hon älskar mest: att jobba med hästar.
Och det har hon gjort större delen av sitt liv.
För dagen tränar hon sju hästar och det är ett helstidsjobb. Än så länge är hon amatör, men ibland så har hon tankar på att bli proffs.
– Jag gick proffskursen 2018 och då har man tre år på sig att ta ut licensen. Jag har inte gjort det och för dagen trivs jag väldigt bra med min tillvaro. Vi får se framöver hur det blir. Jag har inga planer på att bli stortränare i alla fall, jag vill ha god kontroll på varje häst, säger Jessika Sidbäck.
Jessika håller till strax utanför Sundsvall och Bergsåker och konkurrensen är hård. Daniel Wäjersten har seglat upp som en av Sveriges mest framgångsrika tränare och sedan Robert Bergh flyttat hem så har det blivit ännu tuffare.
– Det är stimulerande tycker jag och konkurrens är bra för alla och för banan.

”Känner mig inte slagen”
På söndag är det Grand Slam 75 på hemmaplan och det är mycket Bergh och Wäjersten i startlistorna.
Jessika hoppas att hon ska kunna ”stjäla” lite uppmärksamhet med sin formstarka duo.
– Jag startar två hästar som är på väg uppåt i form och känner mig inte slagen på förhand med någon av dom.
Först ut är 5 Miss Abbey Road (GS75-3) som har ett lopp i kroppen efter ett längre uppehåll.
– Jag var jättenöjd med hennes insats. Hon hade inte startat på drygt fyra månader. Hade kusken fått ur tussarna ur öronen så tror jag faktiskt att hon hade vunnit.
Med tanke på att hästen inte startat på länge bör formen vara på väg uppåt.
– Jag tror att hon kommer att gå framåt ganska mycket med det loppet i kroppen. Hon hade tränat bra innan och har tagit loppet på ett mycket bra sätt. Jag kan inte vara annat än nöjd med henne för dagen.
Är hon startsnabb?
– Hon kan öppna bra, men jag lägger inte upp någon taktik utan går på känslan hur hon känns när bilen släpper. Jag hoppas och tror att hon är bland dom tre och blir inte förvånad om vi vinner.

”Han är ruggig”
Ännu bättre möjligheter att vinna har 4 Farmpilot (GS75-5) som Jessika pratar varmt om.
– Det är en fantastiskt fin häst och han har en väldigt hög kapacitet. Han är ruggig helt enkelt. Vi har valt att ta det lite lugnt med honom eftersom han är väldigt stor för att vara ett kallblod. Han har framtiden för sig och jag hoppas och tror att han kan gå långt i karriären.
Farmpilot har vunnit vart tredje lopp han startar i och det är en av hans bästa egenskaper.
– Han älskar att tävla och han är inte rolig att få utvändigt om sig för han har en väldigt stark vinnarinstinkt. Vid segern näst senast på Hagmyren var han otroligt bra och då är det en härlig känsla att sitta bakom honom.
Den här gången är det kort distans och det är Farmpilot inte så van vid.
– Nej, det har inte blivit så den här säsongen. Jag tycker inte att distansen spelar någon större roll och det ska bli kul att testa honom när det är lite kortare väg till mål.
Oroar du dig för spåret?
– Nej, han är egentligen inte osäker, han blir lite laddad ibland.
Lägger du upp någon taktik?
– Jag kommer att köra som om jag har bästa hästen och han går från alla positioner.
Du låter väldigt optimistisk
– Hästen känns jättefin i träningen och jag måste vara optimist med honom och tror på en mycket bra chans.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.