”Hon kanske vinner på 1.09,2 i kväll…”

60

Miljonärskan Windy Ways startar i kväll på V86.

Det blir troligtvis hennes sista start i karriären.

– Men vinner hon på 09,2 och får en rosa biljett så kan man ju inte bara ställa in henne, skrattar hästens tränare Daniel Redén till Trav365.

Sjuåriga stoet Windy Ways har hittills i karriären sprungit in drygt två miljoner kronor. På 49 starter har hon 18 segrar, tio andraplatser och fyra tredjeplatser.

I kväll startar hon på V86 och det lutar åt att det blir hennes sista start i karriären.

Anledningen: tränaren Daniel Redén vill att hon ska bli mamma.

”Hon har gett mig så mycket”

– Tanken är väl så, att det blir hennes sista start i kväll, men det vet man aldrig, säger Daniel Redén till Trav365 och fortsätter:

– Hon kanske vinner på 09,2 och får en rosa biljett till Elitloppet, då kan man ju inte bara ställa in henne, skrattar han.

Hur känns Windy Ways för dagen?

– Hon känns fantastiskt fin och hon gör bra lopp hela tiden, men hon har gjort det så fantastiskt bra så man tycker det borde bli dags att bli mamma snart. Sedan får hon ju oftast möta Delicious och de där varje gång, och det är inte så kul för henne som gjort det så bra, och då tänkte jag att det kanske var dags då att ta henne till avel. Hon har gett mig så mycket så jag tycker hon är värd det.

”Tror fan det hade blivit jättekul”

Hur ser du på hennes lopp i kväll?

– Det blir tufft nu när hon fick spår en bit ut bakom startbilens vinge, spår utanför många startsnabba. Hade hon fått spår ett eller två tror jag fan det hade blivit jättekul, jag ville slänga på henne ett helstängt huvudlag och bara köra. Det skulle vara kul att se henne en gång bara springa. Jag har varit väldigt rädd om henne och låtit henne springa med öppet huvudlag, men jag ville prova en gång.

Så, hur blir det nu?

– Det blir helstängt huvudlag, så får vi se vad som händer. Hon hade det när hon var tre år gammal, men sedan plockade vi bort det och hon har inte tävlat med det på flera år.

I samma lopp har Daniel Redén även Västerbo HighFlyer till start, och denne blir klar favorit i loppet.

– Han känns ju som han går framåt för varje lopp, och det blir också spännande. Han börjar komma i form lite nu, och jag tror han gör ett bra lopp i kväll. Han brukar behöva några lopp för att komma igång.

Vem är bästa chansen?

– Västerbo HighFlyer är normalt lite tuffare, så är det ju, nu blev ju utgångsläget för honom dessutom bättre.

Se nedan för startlista

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelTränaren: ”Visste att formen var bra”
Nästa artikelDå kan Delicious göra nästa start