Hon spelade in 1,7 miljoner kr | Trav 365 | Sportbladet

95

Hon spelade in 1,7 miljoner kronor på V75 i lördags.

Nu siktar Gunilla Welander högre.

– Nästa mål är att spela in över fem miljoner kronor, säger hon till Trav365.

Det var under lördagens V75-tävlingar i Kalmar som Gunilla Welander hos Café Brasco i Stockholm fick in en riktig fullträff.

Hon spelade in 1,7 miljoner kronor till 75 kunder.

Kunderna hade betalat 330 kronor för att få vara med på Gunillas V75-system – nu får de 21 400 kronor tillbaka.

Folk från hela landet, som varit med på systemet via ATG Tillsammans, har rest till butiken för att visa sin uppskattning.

”Hoppade och skrek”

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det här är jättekul, verkligen, säger Gunilla Welander till Trav365 när vi når henne under måndagsförmiddagen.

Berätta lite om alla reaktioner?

– Det har varit väldigt, väldigt mycket, och ingen är gladare än jag och mina kunder. Under söndagen kom det folk till butiken från långt härifrån för att gratulera, tacka och visa uppskattning. Fantastiskt kul.

Gunilla Welander såg travet från Kalmar i lördags live i butiken tillsammans med kunderna.

– Vi stod och hoppade och skrek tillsammans och det var fantastiskt roligt. Jag blir så glad av sådant här, det är en salig blandning av människor som är med på mina system, både unga och gamla, tjejer och killar.

”Världens tryck”

Hur såg systemet ut?

– Jag hade en spik och det var Joakim Lövgren med Iago Zon, den trodde jag mycket på och jag byggde systemet kring den hästen. Normalt gör jag lite mindre andelar som heter Gunillas Goding och Gunillas Galning och de brukar ligga på runt 75 kronor styck, men när det är jackpott eller lite större omgångar så brukar jag om jag har tid göra lite större system och det gjorde jag i lördags.

Efter lördagens succé för Gunilla på V75 är efterfrågan på hennes andelar stort.

– Nu är det världens tryck och alla vill att jag ska göra ett likadant system till V75 på lördag och det är klart jag ska se till att ordna det, jag är het nu, skrattar hon.

”Mer eller mindre tvungen”

Det hör inte direkt till vanligheten att en tjej är hjärnan bakom V75-system som ger miljoner, i den mansdominerade sporten.

– Nej, precis, jag är ju delägare och kompanjon med Dennis Olofsson här på Café Brasco och vi har jobbat tillsammans sedan 1989. Dennis har alltid haft ett stort travintresse, men det har inte jag. När vi blev ATG-ombud 2012 så var jag inte speciellt intresserad av trav.

Nu, fem år senare, är det annorlunda.

– Jag har väl mer eller mindre blivit tvungen, skrattar Gunilla och fortsätter:

– Jag har fått lära mig mycket genom åren och har haft bra läromästare i Dennis och Jan Timonen. Jag går annars mycket på min intuition, har lite favoritkuskar, och sedan ska det mycket till om jag ska gå ifrån mina egna idéer, och jag har alltid haft väldigt tur i spel.

Gunilla Welander har spelat in flera större vinster på trav till sina kunder tidigare, miljonvinsten i lördags var dock den största hittills. Nu sätter hon upp nya mål.

– Jag har haft som mål att spela in över en miljon kronor, nu när jag har ordnat det så är nästa mål att spela in över fem miljoner kronor, säger hon.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Hon spelade in 1,7 miljoner kr | Trav 365 | Sportbladet

Föregående artikel”Han gick länge och letade efter honom” | Trav 365 | Sportbladet
Nästa artikelV75 resultat och startlista till Bollnäs 11 mars

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.