Hon stängs av från landets alla travbanor!

21

image-23

Efter måndagens skandalscener på Danneros travbana har nu AnnaMaria Öberg, ägare till landets bästa kallblod Månprinsen A.M, stängts av från landets alla travbanor.
– Det är en oerhört allvarlig händelse. Tillträdesförbudet gäller tills vidare under tiden det här utreds, säger travsportens förbundsjurist Göran Wahlman.

En olyckshändelse i samband med måndagens lunchävlingar på travbanan Dannero fick ett lika oväntat som våldsamt slut då en person ur publiken valde att blanda sig i skeendet.
Amatören Thomas Andermyr från Bergsåker fick galopp på sin häst Eldmyran och störde flera ekipage. Gunnar Melander blev hindrad med sin Moe Lilja och åkte i backen.
I tumultet efter olyckan tog sig AnnaMaria Öberg, ägare till bland annat Moe Lilja och Månprinsen A.M, in på banan och gav sig handgripligen på Andermyr.
Dannero valde att ta travförbundet till hjälp för att gå vidare med ärendet.
Svensk Travsport skriver i ett meddelande: ”Under gårdagens lunchtävlingar på Dannero var AnnaMaria Öberg inblandad i ett bråk inne på tävlingsbanan. Men anledning av denna händelse har hon nu fått tillträdesförbud till alla svenska travbanor under tiden som händelsen utreds”.

”Oförsvarligt helt enkelt”
Att travförbundet utdömer ett tillträdesförbud på travbanorna visar hur allvarligt man ser på händelsen.
– Ja, det är oerhört allvarligt. Att någon från publiken kommer in och attackerar en kusk på banan har aldrig inträffat tidigare – det ska vara väldigt långt tillbaka i tiden i sådana fall. Det är oförsvarligt helt enkelt. AnnaMaria Öberg förstod det också när jag ringde och pratade med henne. Hon var mycket ångerfull. Så tills vi får behandla det här i disciplinnämnden är hon avstängd från alla Sveriges travbanor, säger Göran Wahlman, förbundsjurist på Svensk Travsport.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.