Höstens Derby är det stora målet

31

höstens derby är det stora målet

Höstens derby är det stora målet.
Vägen dit fortsätter på lördagen i V75.
– Tellmeastory är min bästa segerchans, säger hästens tränare Veijo Heiskanen.

Tellmeastory (V75-7) kom till Veijo Heiskanen i vintras och under våren har hästen gjort flera gedigna prestationer. Näst senast vann han Derby Trial över 2 640 meter från den så kallade dödspositionen utvändigt om ledaren. Senast höll han starkt som tvåa i V75 efter ett tungt lopp.
– Han har hamnat i dödens varje gång för mig och det skulle vara bättre med ett annat upplägg den här gången, säger Veijo Heiskanen inför lördagens klass I-final.
Tellmeastory har inte tävlat på sex veckor och Åbytränaren har legat lite lågt i intervjuerna under veckan. Men det råder ingen tvekan om att han tror på sin starka springare.
– Om det går sakta kör jag fram utvändigt om ledaren igen. Jag åker ju inte till Eskilstuna för att inte köra för seger och ge hästen chansen. Han har tränat normalt och har bra grundkapacitet. Om det inte strular för mycket tror jag att han är med och slåss om segern.

Bilstart stort minus
Veijo Heiskanen har även med Othello Face i loppet. Han körs precis som vid segern senast av Jörgen Sjunnesson.
– Hästen tränar precis normalt och formen är densamma. Men han är bättre i voltstart. När det är bilstart brukar han sticka iväg lite för häftigt från början och det är inte lätt att ta upp honom. Jag är orolig att det kanske går lite för fort första varvet.
Senast var det voltstart och då tog hästen ledningen, släppte till en konkurrent och avgjorde enkelt när luckan uppenbarade sig till slut.
– Det allra bästa vore om han kan sitta still till upploppet igen men han är inte så lättmanövrerad och det blir svårt att släppa ledningen till någon om han sticker iväg.

Laddar vad som går
Fridericus
(V75-1) följer också med hästtransporten till Eskilstuna. Han infriade inte favoritspelarnas förväntningar vid femteplatsen senast. Den här gången rankas han ner av experterna.
– Hästen känns bättre nu än i våras men han verkar inte springa fortare för det. Det kanske också beror på att det är lite bättre hästar emot i loppen nu som det inte ser lika bra ut. Jag tycker i alla fall att hästen håller jämn och bra form, säger Heiskanen.
Fridericus har spår sex bakom startbilen. Tre steg längre ner på vingen startar Sir Ratzeputs som av många spås ta hand om ledningen och stanna där in i mål.
– Jag vet inte om Fridericus kan komma förbi Sir Ratzeputz men min häst är snabb de första stegen när man skickar iväg honom och jag ska göra allt jag kan. Jag tror inte att det går att vinna loppet om jag backar på en gång. Bara vi får en vettig resa är inte min häst sämre än någon annan.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelIntervju med Sandra Blixt
Nästa artikelStartspåren lottade till Sprintermästaren 2016

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.