Hugo Åbergs 2015

42

dd-tips dd-blogg

Klassen på loppen imorgon på Jägersro är av ypperlig klass. Om jag själv inte hade jobbat natt så hade jag definitivt varit på plats för att ta del av de högklassiga kusarna. Det enda som väl är lite sådär är vädret men vi håller tummarna för att det åtminstone kan bli lite uppehåll framåt kvällen. I övrigt är det svårt att klaga på något på förhand. Vi dyker rätt på dubbeln.
DD-1 är kvällens huvudlöpning (även om det faktiskt är så att femåringschampionatet nog är strået vassare), Hugo Åbergs Memorial. Innerspårets 1 Royal Fighter ser ut att bli favorit men honom ska vi syna. Tillman lär gasa hela vägen och jag tror inte hon kommer kunna släppa den pedalen alls och därmed tror jag det blir lite väl tufft för Royal Fighter. Utvändige 2 BBS Sugarlight lär inte kunna ta sig förbi och han bör väl kunna få andra- eller tredje ut som bäst. Risken är väl att 3 Mosaique Face och Ludde testar en bit från start och jag tänker mig att även Takter bakom 6 Creatine är sugen på att sitta med där framme och Johnny kan ju få för sig att trycka på en bit. Därför vill jag lira med lite skrällar. 4 Oasis Bi kan nog Goop placera i bra slagläge och då är han ju vass till slut. Likaså är 5 Vincennes som får Jorma Kontio i vagnen. Creatine måste med på min lapp, han verkar ha hittat sig själv igen. Rejält. Och ”stallkamraten” 7 Maven får återstifta bekantskap med Yannick Gingras som kommer på besök och får några uppsittningar. Tycker Maven har gjort sig förtjänt av en storloppsseger.
Sista strecket går till 10 Repay Merci som imponerade senast. Det var hårresande speedresurser han visade upp och strular det inte alltför mycket sista biten och han får fritt spelrum så kan han sänka samtliga.
DD-2 är Malmö Stads Pris, ett flerklasslopp över lång distans. Jag tror att 9 Time Machine är klar här och hamrar i en spik. Han är i toppform och han står 20 meter för långt fram i förhållande till kapaciteten. Galopp eller sjukdom mot. Vill man gardera ska man inte glömma 1 Raggamuffin, 5 Janes Hugo, 6 Thunder Peak och 7 Mind Your Face. Men det är vidöppet bakom trolige favoriten Time Machine och ska man försöka fälla ska man nog måla på rätt rejält.

DD-1: 4,5,6,7,10
DD-2: 9 Time Machine
Min raka DD: 6-9
Dagens Bubblare: 4,10-9

1,2 och 3 i V75-1 borde man klara sig en bit på men jag är inte säker på att det är de tre på linjen. Får 3 Your Highness överta spets från 1 Backfire eller 2 Windy Ways blir hon svårslagen men jag vill gärna ha med 6 Solea Rivelliere och 9 Youana. Bara hoppas att Daugeard inte sitter kvar för länge med Solea Rivelliere…
Att 9 Pacific Broline blir favorit i V75-2 från bakspår köper jag inte. 1 Fortune Boko är nog inte bara med som resesällskap utan han kan nog överraska från innerspåret om han ej blir fast. 7 Tango Negro gillar jag, han bör absolut vara med långt fram. 11 Dolan Spring är ett löfte som verkligen börjat leverera.
9 Tonicetobetrue i V75-3 har jag vurmat lite för och fortsätter göra så. Nu är det bakspår och får 2 Solon bestämma lite där framme kan den bli tuff att ta ner men Tonicetobetrue har en härlig skalle och jag hoppas Jeppe Juel får servera sin landsman Axel Jacobsen en riktig dansk skalle. Letar man skrällar här så kan 8 Europoort Pride vara lite intressant. Han vann Criterium der Vierjährigen i början på Maj, ett lopp som bl.a. Robert Bi vunnit.
V75-4 är European Championship för femåriga hästar. Här delar 6 Robert Bi och 7 Papagayo E på favoritskapet och det är ju inga högoddsare om dessa två gör upp om det. Båda två lär ladda mot spets och även om ingen av dom är någon startraket så lär ändå den som är snabbast fram till ledaren få överta. Jag tror att Robert Bi kan hålla ut Papagayo E och då blir det en tuff resa för den norska kusen men ändock är inte loppet över för Papagayo E är en stark rackare. Jag vill gärna slå ett slag för 8 Tumble Dust trots åttondespåret. Osäkert var han står för dagen formmässigt men att han matchar motståndet när han är i toppform är jag säker på. Vad gäller 10 Boys Going In så var Johan nöjd med honom senast och det lät inte som att han tyckte motståndet var alldeles för tufft men nog får Boys Going In svårt att hävda sig här även om spåret hade varit bättre. 11 Rod Stewart var riktigt bra från dödens senast i loppet som Papagayo E vann men här grusar väl spåret i stort sett alla vinstchanser.
V75-5 tycker jag är ett en-eller-alla-lopp. Typ. Om 1 Nothing But Class kan hålla upp spets så har han en bra chans att leda runt om MEN man kan ju knappast vara säker på att han inte stressar upp sig på tok för mycket och låter hjärnan slå dubbelvolter. 11 Truculent är ute över sin favoritdistans och med rätt resa här så tror jag han är med på mållinjen. Osäker på om 10 Narold Vox är en riktig sprinter men han är nog ganska allround. Med rätta ryggar och tufft tempo fäller han många till slut. Yannick Gingras bakom blir intressant. 7 Falcon Håleryd var bra senast och är nog inte helt borta här. Dock inte säker på att täta starter är en fördel för honom.

Får man ett vettigt odds på 7 Ruigada dei Rex i lopp 2 kanske det är värt att testa en slant på vinnare. Hagoort är tränare numera och det är ju lite spännande 🙂

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.