Hultman: ”Åker jag så lägger läkarna in mig”

26

Profilen ligger däckad i hög feber – tvingas stå över tv-jobb i jul: ”Jag bara skakar”

1 av 2 | Foto: Privat

Stefan Hultman har drabbats av ett bakslag i kampen på väg tillbaka från svåra sjukdomen – tvingas ställa in tv-jobb i jul: ”Jag pallar inte, finns inte en chans”

TRAV21 december 2017 11:06

Förre stortränaren och travprofilen Stefan Hultman har drabbats av ett bakslag i kampen på väg tillbaka från den ovanliga och svåra muskel- och nervsjukdomen myastenia gravis.

Nu tvingas han ställa in tv-uppdrag i jul.

– Jag är lite orolig, säger han.

Det var för drygt två år sedan Stefan Hultman drabbades av sjukdomen som slog ut hans kropp totalt.

– Att sitta i en stol, inte kunna prata, inte kunna se, inte kunna titta på tv, inte kunnat följa travet – så har min vinter varit, sa han i första intervjun efter sjukdomssmällen.

Ställer in tv-jobb

Nu är den förre stortränaren, som vunnit i princip alla stora lopp man kan göra inom travet, på väg tillbaka från sjukdomen.

Och det har snabbt blivit bättre. I somras gjorde han hyllad debut i travets egna tv-kanal, ATG Live, och blev snabbt värvad till travets stora sändningar i TV4, något som han dock lämnade kort därefter, för att fortsätta enbart i travets egna kanal.

Under jul var det tänkt att den så omtyckte experten skulle vara någon slags ”julvärd” i ATG Live under uppesittarkvällen den 23 december, under V75 i Umeå på juldagen och under Solvallas V75-finaler på annandagen.

Men nu blir det inte så.

”Blir det inte bättre får jag åka in”

För en vecka sedan fick 54-årige Hultman lämna sitt uppdrag som julvärd på Solvalla på grund av sjukdom.

– Jag har haft 39-graders feber sedan dess. Jag bara ligger och skakar, jag drar i mig alvedon, men det blir inte bättre. Jag är lite orolig, säger han.

Tanken att åka in till sjukhuset har kommit upp, men…

– Åker jag in så lägger de in mig till hundra procent och jag vet att sjukvårdspersonalen är överbelastade under jul- och nyår, så jag stannar hemma.

Vad kan det vara för sjukdom?

– Förhoppningsvis är det någon elakartad influensa bara, jag hostar lite, men har inga övriga symptom, mer än hög, konstant, feber. Blir det inte bättre under jul så får jag åka in.

Hur känns det att missa travets ATG Live-sändningar i jul?

– Jag skulle ha gjort ”Vass eller Kass” under fredagen, sen Uppesittarkvällen och Annandagen. Jag har bara avbokat de två förstnämnda än, men som det känns nu så är det osannolikt att jag ska kunna jobba på Annandagen. Det känns förjävligt. Jag skäms när jag måste svika människor. Jag fick de här passen och har sett fram emot att jobba med det, och nu får jag ställa in. Men jag pallar inte, det finns inte en möjlighet.

”Sagt åt mig att undvika att åka buss”

Hultman går fortsatt på stark medicinering efter muskelsjukdomen, det medför försvagat immunförsvar.

– Jag tar tabletter och så åker jag in kontinuerligt till Karolinska och får medicin via dropp. Den medicinen trycker ner mitt immunförsvar. Läkarna har sagt åt mig att undvika att åka buss, gå på bio, eller vara där det är för mycket folk, efter som jag har så lätt för att bli sjuk.

Har du gått fram för fort?

– Ja, jag har nog velat lite för mycket, för fort. Läkarna sa direkt att de skulle ta tre år för mig att komma tillbaka. Men det är ju en ovanlig sjukdom, så man kan inte säga exakt. Det har varit lite kämpigt nu under hösten, för det hände så mycket positivt i somras som gjorde att jag blev på hugget, men nu har jag fått lite bakslag i förkylningar och annat, det är för att jag träffar människor. 

– Men jag har gått från ett läge där jag inte kunde göra något överhuvudtaget till att jag nu kan träffa folk och får prata trav, jag har ju varit som ett barn på julafton. Men det är möjligt att jag får ta det lite lugnare nu framöver och sortera lite vad man ska göra, säger Stefan Hultman.

Stefan la själv upp ett inlägg på Facebook där han berättade om sin sjukdomsbild och att han missar ATG-sändningarna i juletid. Där rasar det in ”krya på dig”-hälsningar till profilen.

21 december 2017 11:06

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.