”Spetsfavorit – är min tipsetta på DD”

36

Expertens DD-tips – fredag 22 december

Foto: KANAL75

Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

TRAV22 december 2017 10:11

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Bollnäs, fredag 22 december.

Spelstopp V64 19.25

DD 20.53

TV4 Sport 21.30

ATG24 18.00

DD-1

Rankning: 1–2–5–3–4–6–7.

Kommentar: Vi brukar ondgöra oss över det slimmade antalet hästar i allt fler lopp i vårt avlånga land. Men i just det här loppet får vi nästan vara glada att det bara är sju deltagare – för hur svårt hade det inte varit med tolv hästar om det är så här svårt nu?

Så här tänker vi: Tipset får Donington Am, enbart för att vi håller honom som knapp, knapp spetsfavorit. Showman Brodde har gått bra mest hela året. Även bakifrån när han fått spara speeden har han fungerat bra. Xanthis Business gav sig från spets senast men vann från den positionen gången före. Om han når ledningen och får bestämma kan han hålla.

Unique Findings vann två lopp i november och är bra nog att kunna vinna även detta. Such a Knight var fin senast. Två hästar kommer tillbaka efter lång vila, vilket gör dom svårbedömda. Men Sign Me Up Too var riktigt fin i några starter på försommaren och kan inte räknas bort.

Till slut vår sistarankade: Real Masterpiece.­ Kanske loppets bästa häst. Men med bara en start på 13 månader kan vi inte annat än ranka ner honom, utan att
varken kunna eller vilja avfärda honom.

DD-2

Rankning: 6–10–1–12–2–4–11–3–9–5–7–8.

Kommentar: Det är egentligen otroligt att Doctor Doxey Zenz har fått så dålig utdelning som han fått i år med tanke på vilka hästar han har visat sig kapabel att kunna matcha. Egentligen borde man kunna spika honom utan tvekan i det här sällskapet men han har förlorat så många lopp i år som han borde ha vunnit. O.P.’s Fabulous är en bra häst som kommer med två raka galopper och därför diffus form. Det går alltså inte att fullt ut lita på de mest betrodda i loppet.

DD-systemet 16 rader

DD-1: 1–2–5–3.

DD-2: 6–10–1–12.

Vem tar spets?

DD-1: Xanthis Business har öppnat som ett lyse i de senaste starterna men den här gången får han fullt upp med att ta sig förbi framförallt Donington Am. Hugget som stucket mellan dessa två. Showman Brodde är också snabb ut och vill säkert också ha ett ord med i laget.

DD-2: Nummer 4, 6 och 7 är snabba från start. Doctor Doxey Zenz borde kunna få överta om ekipaget får till det från start.

! Statistikvinnarna

DD-1: Unique Findings.

DD-2: O.P.’s Fabulous.

22 december 2017 10:11

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.